Volgen:
Pasta's

Farfalle met kalkoen, prei en appel

Een simpel en verrassend lekker pastagerecht met farfalle, kalkoen, prei en appel.
Een combinatie dat men niet zo snel zou maken: pasta, kalkoen, prei en… appel.
Maar ongelofelijk lekker en dus de moeite waard om dit gerecht zeker eens op tafel te toveren!


Farfalle met kalkoen, prei en appel

Bereidingstijd:  45min. + 10min. pasta  laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 300g kalkoensneden
  • 400g prei
  • 1 appel
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 sjalot
  • 100ml room (bv. Campina)
  • 200g farfalle
  • 2 theelepels sausbinder (maïzena – witte sauzen)
  • bakboter of olie
  • tijm
  • zwarte peper & zout
  • water

Bereiding:

  1. Snij de kalkoensneden in blokjes.
    Snij de prei in ringen en spoel af.
    Pel en snij de sjalot fijn.
    Spoel de appel af, verwijder het klokhuis, snij de appel in blokjes en besprenkel met de citroensap.
  2. Los de 2 theelepels maizena op met 2 eetlepels water.
  3. Breng een pot met water en een snufje zout aan het koken.
    Voeg de pasta toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de pasta af.
  4. Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de kalkoenblokjes mooi goudbruin.
    Kruid met zwarte peper en zout.
    Voeg de appelblokjes toe en laat 1 à 2 minuten meebakken.
    Haal de kalkoenblokjes en de appelblokjes uit de pan.
  5. Smelt bakboter of verhit olie in dezelfde pan en voeg de sjalot en prei toe.
    Laat 5 minuten bakken, voeg eventueel een scheutje water toe (zodat de prei niet verbrand).
    Kruid met zwarte peper, zout en tijm.
  6. Voeg de kalkoenblokjes en appelblokjes toe en 50ml water.
    Voeg de room en de opgeloste sausbinder toe.
    Laat 5 minuten pruttelen op een laag vuur.
  7. Meng de pasta onder de saus.

Inspiratiebron*: Colruyt (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie