Volgen:
Voorgerechten

Erwtensoep

Erwtensoep, een heerlijke goedgevulde winterse soep.
Super eenvoudig klaar te maken en heel gezond.
Een ideaal soepje om de koude wintermaanden door te komen.


Erwtensoep

Bereidingstijd: 35min. + 20min. soep laten koken

Ingrediënten: 4 personen

  • 400g erwten (diepvries)
  • 150g prei
  • 1 ajuin
  • 1 aardappel
  • bakboter/olie
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 1 takje tijm (gedroogd)
  • 1 laurierblaadje
  • zwarte peper en zout

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding:

  1. Pel en snij de ajuin in grove stukken.
    Maak de prei schoon en snij in ringen.
    Schil, was en snij de aardappel in grove blokjes.
  2. Smelt bakboter of verhit olie in een grote pot en voeg de ajuin toe.
    Laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg de prei, erwten en aardappel toe en laat enkele minuten meebakken.
  4. Voeg 2 kippenbouillonblokjes en 1 liter water toe.
  5. Voeg het takje tijm en het laurierblaadje toe.
  6. Breng het geheel aan het koken, dek af en laat 20 minuten koken.
  7. Haal de pot van het vuur en verwijder het takje tijm en het laurierblaadje.
    Mix de soep fijn met een staafmixer.
  8. Breng de soep op smaak peper en zout.
    Werk af met zwarte peper.

Inspiratiebron*:  Colruyt (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments