Volgen:
Ontbijt & tussendoortjes

Eiermuffins met bacon

Heerlijke muffins van eieren, lente-ui en bacon.
Wil je eens iets anders dan een gekookt eitje of spiegeleieren? Dan zijn deze eiermuffins een absolute aanrader!
Deze eiermuffins zijn trouwens zowel koud als warm lekker.


Eiermuffins met bacon

Bereidingstijd:  15min. + 15-20min. muffins in de oven

Ingrediënten: 4 personen

  • 3 eieren
  • 8 plakjes bacon (±85g)
  • peper & zout
  • lente-ui (=±50g)
  • boter (om in te vetten)
  • 25g gemalen kaas
  • 4 sneetjes toastbrood
  • bieslook (afwerking)

Extra benodigdheden

  • muffinbakvorm
  • bakplaat
  • broodrooster

Bereiding:

  1. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
  2. Vet vier vormen van de muffinbakvorm in met boter.
  3. Leg twee plakjes bacon per vorm erin.
    (zorg er wel voor dat er zo weinig mogelijk scheurtjes of gaatjes zijn, zodat het ei er zo weinig mogelijk door loopt.)
  4. Klop de eieren op en kruid met peper en zout.
    Roer de gemalen kaas en de lente-ui eronder.
  5. Schenk het eiermengsel in de baconvormpjes tot net onder de rand.
    (Gebruik hiervoor eventueel een maatbeker).
    Plaat de muffinbakvorm op een bakplaat.
  6. Bak de eiermuffins 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C op een bakplaat.
    (Check de gaarheid van de eieren met een prikker).
  7. Warm de sneetjes toastbrood in een broodrooster op.
  8. Werk de eiermuffins af met bieslook.
    Serveer de toast bij de eiermuffins.

Inspiratiebron*: Leuke recepten (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie