Volgen:
Eetdagboekjes, Inspiratie

Eetdagboekje 2016 | Week 37

Een overzichtje met (lekker) eten van een bepaalde week in mijn leven.
Afgelopen week ben ik gaan eten met de collega’s van het werk, stond er een potje “vol-au-vent” voor de deur,
en heb ik veel gevarieerd gegeten met gezonde en minder gezonde gerechten.


Eetdagboekje 2016 | Week 37

Maandag

Witloofroomsoep
Zondag had ik witloofroomsoep gemaakt.
Ik maak altijd grote porties soep, zodat ik enkele potten in de diepvries kan steken.
En ik had ook een kommetje opzij gehouden voor maandagavond.

Witloofroomsoep

Gekookte aardappelen met worteltjes en een boomstammeke
Daarna volgde gekookte aardappelen met worteltjes en een boomstammeke.
Onder de worteltjes stoof ik meestal nog een sjalotje (of ajuintje) mee.

Gekookte aardappelen met worteltjes en een boomstammeke

Dinsdag

Salade met verse zalm
Dinsdag was een top dag qua eten betreft!
Ieder jaar is het jubilarissenfeest op het werk, dan bezoeken we een project en daarna gaan we lekker eten.
Ik koos als voorgerechten voor de salade met verse zalm.

Salade met verse zalm

Varkenshaasje met archiduc
Als hoofdgerecht koos ik voor het varkenshaasje met archiduc.
Het vlees was echt super, zo mals als boter… alleen mochten er meer champignons zijn.
Hierbij werden krokketen en gratin aardappelen geserveerd.

Varkenshaasje met archiduc

Ijs, chocolademousse, perentaartje, …
Als nagerecht koos ik voor een fantasie van chocolade.
Maar de kok besloot (na goedkeuring van ons), om een ander dessertje te serveren.
Het werd een beetje van alles: ijs, chocolademousse, perentaartje, …
Dit dessert was de perfecte afsluiter van de dag!

Ijs, chocolademousse, perentaartje, ...

Woensdag

Gebakken aardappelen met kerstomaten en kaasburger
Woensdag at ik gebakken aardappelen met kerstomaten en kaasburger.
Dit is trouwens de mooiste kant van de kaasburger, de onderkant zag er een beetje zwart uit (net niet aangebrand oef )
Ondertussen ben ik de kerstomaten beu gegeten, ik eet liever een gewoon tomaatje.

Gebakken aardappelen met kerstomaten en kaasburger

Donderdag

Vol-au-vent met frietjes
Toen ik woensdag thuis kwam, stond er een potje “vol-au-vent” voor mijn deur.
Dus maakte ik donderdag vol-au-vent met frietjes.
Ik weet niet wat er met de frietjes zijn gebeurt, ze waren niet krokant en tamelijk vettig *zucht* 🙁

Vol-au-vent met frietjes

Vrijdag

Koude schotel met zalm
Normaal ging ik een (diepvries) pizza eten.
Maar op het laatste moment bedacht ik me, omdat ik totaal geen zin in had.
Ik eet liever deze koude schotel met zalm.

Koude schotel met zalm

Zaterdag

Croque madam met een tomaten-komkommersalsa
Zaterdag wou ik het me niet te moeilijk maken.
En ik had ook veel te doen op zaterdag.
Dus voor het gemak maakte ik een croque madam met een tomaten-komkommersalsa.

Croque madam met een tomaten-komkommersalsa

Zondag

Groentensoep
Deze groentensoep had ik nog in de diepvries zitten.
Deze soep had ik eens gemaakt met alle restjes groenten die ik in de diepvries kon vinden.
Niet meteen mijn favoriete soep, maar lekker om tussendoor eens te eten.

Groentensoep

Broccolipuree met zalm en pijnboompitten
Ik was lang aan het twijfelen wat ik zondag ging klaarmaken.
Uiteindelijk is het broccolipuree met zalm en pijnboompitten geworden.
Een simpel gerecht, dat snel op tafel staat 🙂

Broccolipuree met zalm en pijnboompitten

Wat heb jij afgelopen week allemaal opgesmuld?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie