Volgen:
Eetdagboekjes, Inspiratie

Eetdagboekje 2017 | week 1

Een overzichtje met (lekker) eten van een bepaalde week in mijn leven.
Een restjes week door de feestdagen, een dag geen zin om te koken,
een totale ramp met de frietjes, maar de volgende dag weer goed gemaakt.


Eetdagboekje 2017 | Week 1

Maandag

Toastjes met paté en veenbessen
Maandag was ik nog thuis.
Ideaal om de restjes van de feestdagen op te smullen.
Ik begon met een klein aperitiefje.

Toastjes met paté en veenbessen

Restjes fondue
Een deel van het fonduevlees zit in de diepvries, en een ander deel wil ik nog opsmullen.
Ik had ook nog veel groentjes over, ik kan zeer moeilijk eten weggooien…
En het heeft me nog gesmaakt ook en bijna geen kookwerk aan.

Restjes fondue

Dinsdag

Warme hapjes
En dinsdag was ik ook nog een dagje thuis 🙂
Normaal gezien ging ik koken, maar plots had ik daar geen zin in.
Om de diepvries wat leeg te maken, maakte ik nog enkele warme hapjes klaar.

Warme hapjes

Tiramisu
Maar met enkel de warme hapje kwam ik niet toe…
Gelukkig had ik ook nog restje tiramisu in de koelkast.
Ik eet tiramisu zowel graag met hagelslag als met cacoapoeder.

Tiramisu

Woensdag

Gekookte aardappelen, fonduevlees en appels met veenbessen
Nog steeds restjes fonduevlees over…
Toen ik klaar was met koken en begon te eten, dacht ik “Jennifer, wat heb je nu weer klaargemaakt, wat een combinatie”. De eerste hapjes waren raar, maar uiteindelijk heeft het me best gesmaakt 😀 .

Gekookte aardappelen, fonduevlees en appels met veenbessen

Donderdag

Frietjes met eieren en tomaat-komkommer
Oh my god, wat is er gebeurd!?
Frietjes zijn te bruin, niet krokant en de eieren zijn bijna volledig hardgekookt!
Ik had er zoveel zin in, maar het heeft me totaal niet gesmaakt…

Frietjes met eieren en tomaat-komkommer

Vrijdag

Pannenkoek
Vrijdag ben ik naar Bokrijk geweest (winteravond).
Zoveel eetkraampjes weer… Ik nam een pannenkoek met donker bruine suiker.
Deze was echt zo lekker!

Pannenkoek

Frietjes in een puntzak
Ow, deze puntzak met frietjes maakt veel goed van de donderdag.
De frietjes waren lekker dik, zo heb ik ze het liefst.
En veel mayo(naise) hoort er natuurlijk ook bij!

Frietjes in een puntzak

Zaterdag

Smos kaas
Na een ongezonde en hechtische week, wou ik het wat rustiger aan doen.
Zaterdag besloot ik dan ook om iets simpels maar toch lekker klaar te maken.
Zo’n smos met kaas kan ik trouwens iedere week eten.

Smos kaas

Zondag

Pasta met bolognese saus
Gisteren, toen ik nog in mijn bed lag, kreeg ik plots een ingeving: “ik wil morgen pasta met bolognese saus maken”.
En wat een goed idee, het is nog steeds mijn lievelingsgerecht.
Ik heb ineens een grote portie gemaakt, zo heb ik morgen nog een lekkere maaltijd en de rest vliegt in de diepvries.
(Het recept kun je trouwens hier terug vinden.)

Pasta met bolognese saus

Wat heb jij afgelopen week allemaal opgesmuld?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie