Volgen:
Nagerechten

Chocolate chip koekjes

Heerlijke zelfgebakken koekjes met stukjes chocolade.
Chocolate chip koekjes of chocoladekoekjes, knapperig van buiten en lekker zacht van binnen.
Laat je gasten (of jezelf) verrassen door deze zelfgemaakte koekjes.


Chocolate chip koekjes

Bereidingstijd: 25min. + 12min. koekjes bakken in de oven

Ingrediënten: ±27 stuks

  • 100ml vloeibare boter
  • 85g kristalsuiker
  • 85g bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 55g walnoten
  • 175g tarwebloem
  • 5g bakpoeder
  • 85g chocolade druppels

Extra benodigdheden

  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiding:

  1. Hak de walnoten fijn.
  2. Meng de tarwebloem met de bakpoeder.
    Voeg de kristalsuiker, bruine basterdsuiker, walnoten en chocoladedruppels eraan toe en meng samen.
    Voeg de boter en de twee eieren toe en meng samen tot één geheel.
  3. Verdeel negen porties van het beslag op een bakplaat met bakpapier (telkens ongeveer één theelepel per portie).
    (Deze handeling moet na de eerste negen porties nog eens twee keer worden uitgevoerd.)Chocolate chip koekjes
  4. Bak de koekjes 12 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.
    Laat de koekjes afkoelen.Chocolate chip koekjes

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie