Volgen:
Nagerechten

Chocoladetaart met ganache

Hiep hiep hoera! Jennifers kookkunsten wordt morgen vijf jaar!
Uiteraard moet dit gevierd worden met een lekkere taart.
Chocoladetaart met ganache, de perfecte taart voor chocoladeliefhebbers.


Chocoladetaart met ganache

Bereidingstijd: 25min. + 35min. chocoladetaart in de oven + afkoelen

Ingrediënten: 

  • 4 eieren
  • 200g boter
  • 200g pure chocolade
  • 100g melkchocolade
  • 200g kristalsuiker
  • 150g zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje zout
  • boter en bloem voor de bakvorm

Voor de ganache

  • 25g boter
  • 100ml room
  • 100g pure chocolade

Afwerking

  • Witte chocoladeschilfers

Extra benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier
  • keukenmixer
  • springvorm Ø26cm
  • taartrooster

Bereiding:

Chocoladetaart

  1. Zeef de bloem fijn.
    Hak de pure en melkchocolade grof.
  2. Smelt de boter, de pure en melkchocolade in een steelpan op een matig vuur. Roer regelmatig.
    Neem de pan van het vuur als de chocolade en de boter zijn gesmolten en laar licht afkoelen.
  3. Klop de eieren lichtjes op met de keukenmixer.
    Voeg de kristalsuiker en een snuifje zout toe en klop op tot een mooi schuimig geheel.
  4. Spatel het chocolademengsel voorzichtig onder het eier-kristalsuikermengsel.
  5. Spatel vervolgens de zelfrijzende bloem voorzichtig onder.
  6. Beboter en bebloem een springvorm van Ø26cm.
  7. Giet het chocolademengsel in de springvorm.
  8. Bak de taart 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C op een bakplaat.

Haal de taart uit de oven, maak de springvorm los en laat de taart volledig afkoelen op een taartrooster.

Ganache
(maken als de taart volledig is afgekoeld).

  1. Hak de chocolade grof en leg in een mengkom.
  2. Doe de room in een steelpan en breng aan de kook.
    Voeg de boter toe en laat smelten.
  3. Giet de room-botermengsel over de stukjes chocolade en meng met een klopper tot een mooie glanzende saus.
  4. Giet de ganache over de taart en strijk uit over de boven- en zijkant van de taart met een pannenlikker.

Afwerking

  1. Werk af met de witte chocoladeschilfers.

Inspiratiebron*:  Colruyt (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

2 Comments

  • Reply Marnix Dierinck

    Proficiat voor uw jubileumjaar (5 jaar: blik, hout, plastic). Pure chocolade hebben een gunstig effect op de bloedvaten door het hoge gehalte aan antioxidanten in combinatie met bewegen. Maw ideaal voor lekkere feestelijke opkikker ;-)af en toe.

    28 november 2018 at 12:12 PM
  • Reply Jennifers kookkunsten

    Dank je wel Marnix 😀

    28 november 2018 at 8:00 PM