Volgen:
Nagerechten

Chocoladepudding

Heerlijke pudding met de intense smaak van chocolade.
Gedaan met chocoladepudding vanuit een pakje!
In een handomdraai maak je zelf overheerlijke chocoladepudding.


Chocoladepudding

Bereidingstijd:  20min. + 3u. pudding laten afkoelen in de koelkast

Ingrediënten: 4 potjes

  • 400ml halfvolle melk
  • 5g cacaopoeder
  • 50g pure chocolade
  • 15g maïszetmeel (bv. Maïzena voor sauzen en gebak)
  • 25g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje

Bereiding:

  1. Breek de chocolade in stukken.
  2. Doe de cacaopoeder met de maïszetmeel in een kom en voeg een scheutje van de 400ml melk eraan toe.
    Meng goed samen.
  3. Doe de rest van de melk samen met de kristalsuiker in een steelpan of pot.
    Schraap de binnenkant van de vanillestok erbij, alsook de peulen van de vanillestok.
    Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen op een matig vuur.
  4. Neem van het vuur en verwijder de peulen van het vanillestokje.
  5. Voeg de stukjes chocolade toe en meng tot de chocolade volledig gesmolten is.
  6. Voeg, al roerend, het mengsel van de cacaopoeder en het maïszetmeel erbij.
  7. Zet terug op het vuur.
    Breng het puddingmengsel, al roerend, aan de kook.
    Laat de pudding indikken tot er mooie bubbels openbarsten.
  8. Giet de pudding in glaasjes of potjes.
  9. Laat de pudding minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.

Chocoladepudding

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie