Volgen:
Nagerechten

Chocolademuffins

Heerlijke, smeuïge muffins van chocolade.
Moeilijk te geloven maar Jennifer’s kookkunsten mag vandaag vier kaarsjes uitblazen!
En uiteraard moet dit gevierd worden met iets lekkers: onweerstaanbare chocolademuffins.


Chocolademuffins

Bereidingstijd: 20min. + 15min. muffins in de oven

Ingrediënten: 8 stuks

  • 80g zelfrijzende bloem
  • 80g bloemsuiker
  • 200g pure chocolade (bv. Côte d’or)
  • 50g boter (bv. Planta)
  • 3 eieren

Extra benodigdheden

  • muffinvormpjes – Ø6cm
  • muffinbakvorm
  • bakplaat
  • keukenmixer

Bereiding:

  1. Mix de eieren samen met de bloemsuiker tot een schuimige geheel.
  2. Breek de chocolade in grove stukken.
    Smelt de chocolade samen met de boter “au bain marie” .
  3. Meng het chocolade-botermengsel met een houten lepel door het eier-bloemsuikermengsel.
  4. Meng de zelfrijzende bloem er langzaamaan onder.
  5. Leg de muffinvormpjes in een muffinbakvorm.
  6. Vul de muffinvormpjes voor ±2/3 met het muffindeeg.
  7. Bak de muffins 15 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C op een bakplaat.

Chocolademuffins

Inspiratiebron*: VTM koken (SOS piet) (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie