Volgen:
Nagerechten

Chocolademousse

Chocolademousse, het ultieme nagerecht voor chocoladeliefhebbers.
Het perfecte nagerechtje om indruk te maken op gasten of gewoon om lekker zelf op te smullen.
Een hemels toetje om je vingers bij af te likken.


Chocolademousse

Bereidingstijd: 30min. + 60min. chocolademousse laten opstijven in de koelkast

Ingrediënten: 6 personen

  • 100g pure chocolade (bv. Côte d’or)
  • 125ml room (bv. Campina)
  • 50g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • chocoladeschilfers (afwerking)

Extra benodigdheden

  • keukenmixer

Bereiding:

  1. Scheid het eiwit en de eidooier van alle eieren.
    Hou zowel de eidooiers als de eiwitten bij.
  2. Smelt de chocolade “au bain marie”.
    Haal van het vuur als de chocolade volledig is gesmolten.
  3. Mix de eidooiers samen met de kristalsuiker tot een lichtgele crème (±2 min. mixen).
    Roer er de gesmolten chocolade onder.
  4. Mix de eiwitten in een aparte kom tot een stijf geslagen geheel.
    Spatel het stijf geslagen eiwitten voorzichtig onder de chocolade.
  5. Mix de room half op (±1 min. mixen) en spatel voorzichtig onder de chocolade.
  6. Giet de chocolademousse in glaasjes of potjes.
  7. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  8. Werk de chocolademousse af met de chocoladeschilfers.

Tip(s)

  • Hoe langer de chocolademousse opstijft in de koelkast, hoe steviger en mooier de mousse wordt.

Inspiratiebron*: VTM koken (met meus en vork) (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

2 Comments

  • Reply Mariska

    Dat valt eigenlijk wel mee qua ingredienten. Ben benieuwd of ik het op de goede dikte kan krijgen :O wel super lekker!

    13 augustus 2016 at 12:50 PM
    • Reply Jennifer's kookkunsten

      Inderdaad, weinig ingrediënten nodig.
      Rustig laten opstijven in de koelkast, en alles komt in orde.
      Gewoon eens proberen Mariska (je zal zien dat het je wel lukt) 😉

      13 augustus 2016 at 6:25 PM

    Plaats een reactie