Volgen:
Nagerechten

Chocolade moelleux

Een goddelijk chocoladetaartje met een kern van lopende chocolade.
Chocolade moelleux, het nagerecht om je gasten op een spectaculaire manier te verrassen.
Het lijkt moeilijk te maken, maar het is enkel de baktijd in de oven die het zo spannend maakt.


Chocolade moelleux

Bereidingstijd: 30min. + min. 4u. afkoelen in de koelkast + 10 à 12min. chocolade moelleux in de oven

Ingrediënten: 4 personen

  • 100g pure chocolade (bv. côte d’or)
  • 4 eieren
  • 110g boter (bv. Planta)
  • 50g zelfrijzende bloem
  • 100g kristalsuiker
  • rood fruit (bv. frambozen, afwerking)
  • bloemsuiker (afwerking)
  • boter en bloem voor de serveerringen

Extra benodigdheden

  • 4 metalen serveerringen – diameter ±8cm
  • zeef
  • spuitzak
  • bakplaat
  • bakpapier

Tip(s)

  • slagroom
  • roomijs

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade samen met de boter “au bain marie”.
    Haal van het vuur als de chocolade en boter volledig is gesmolten.
  2. Scheid 2 eieren en hou enkel de eidooiers bij.
    (De eiwitten zijn niet nodig).
  3. Klop de 2 eidooiers en twee volledige eieren samen met de kristalsuiker los met een garde.
  4. Zeef de bloem erbij en klop met de garde tot een glad, klontervrij beslag.
  5. Meng de gesmolten chocolade met boter onder het beslag.
  6. Giet het beslag in een gesloten spuitzak.
  7. Laat minstens 4 uur afkoelen in de koelkast.
    (Opgelet: bak de moelleux vlak voor het serveren. Tot zolang kan het beslag in de koelkast blijven liggen.)
  8. Wrijf de binnenzijde van de serveerringen met boter in en bepoeder met bloem.
  9. Plaats de serveerringen op een bakplaat met bakpapier.
  10. Spuit de serveerringen voor 2/3 met het beslag op.
  11. Bak de chocolade moelleux 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
    (Opgelet: de baktijd hangt af van het type oven.)
  12. Serveer de warme moelleux met vers rood fruit en bestrooi met bloemsuiker.

Tip(s)

  • Serveer eventueel een bolletje vanille ijs en/of slagroom erbij.

Inspiratiebron*: Dagelijkse kost 1 (kookboek)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie