Volgen:
Bijgerechten

Champignonroomsaus

Een heerlijk romig sausje met champignons.
Champgnonroomsaus, een echte klassieker onder de sauzen.
Het geeft je gerecht een feestelijke toets en het is bovendien super simpel om klaar te maken.


Champignonroomsaus

Bereidingstijd: 20min

Ingrediënten: 2 personen

  • 250g champignons
  • 250ml room
  • 1/2 kippenbouillonblokje (bv. Knorr)
  • peper & zout
  • 2 eetlepels sausbinder (maïzena – witte sauzen)
  • bakboter
  • peterselie (droog, afwerking)

Bereiding:

  1. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
  2. Smelt bakboter in een pan en voeg de champignons toe.
    Kruid met peper en zout en bak de champignons mooi bruin.
  3. Voeg de room toe en verkruimel het kippenbouillonblokje erover.
    Meng samen.
    Voeg 2 eetlepels sausbinder toe (om de saus dikker te maken).
  4. Laat de saus 5 minuten doorkoken op een matig vuur..
  5. Werk af met peterselie.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments