Volgen:
Bijgerechten

Champignonroomsaus

Een heerlijk romig sausje met champignons.
Champignonroomsaus, een echte klassieker onder de sauzen.
Het geeft je gerecht een feestelijke toets en het is bovendien super simpel om klaar te maken.


Champignonroomsaus

Bereidingstijd: 20min

Ingrediënten: 2 personen

  • 250g champignons
  • 250ml room
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • peper & zout
  • 2 eetlepels sausbinder (maïzena – witte sauzen)
  • bakboter
  • peterselie (droog, afwerking)

Bereiding:

  1. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
  2. Smelt bakboter in een pan en bak de champignons mooi goudbruin op een hoog vuur.
    Kruid met peper en zout.
    Voeg tijdens het bakken af en toe nog een klontje boter toe.
  3. Zet het vuur lager, voeg de room toe en verkruimel het kippenbouillonblokje erover.
    Roer voorzichtig door de champignons.
  4. Voeg 2 eetlepels sausbinder toe (om de saus dikker te maken) en roer voorzichtig door de saus.
  5. Laat de saus 5 minuten doorkoken op een matig vuur.
  6. Werk af met peterselie.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments