Volgen:
Voorgerechten

Carpaccio van serranoham

Een smaakvol voorgerecht met serranoham, kerstomaten en mozzarella.
Super lekker en heel eenvoudig om klaar te maken.
Een perfect gerecht voor op een mooie warme zomerse dag.


Mislukte zomerse pizza en heerlijk voorgerecht

De zomer, het moeilijkste seizoen om gerechtjes te bedenken en te maken. Uiteindelijk had ik een recept voor een  zomerse pizza gevonden. Twee pogingen gedaan, maar helaas. Waarschijnlijk door geen “echte” oven te hebben (ik heb een combi micro-oven) stolden de eieren niet goed. Dus de pizza zag er niet uit maar de smaken waren wel super lekker! Ander gerecht dus… Meestal heb ik in de zomer zin in een eenvoudig en koud gerecht. En tadada, ik kwam uit bij deze carpaccio van serranoham. Heerlijk voorgerecht! Top smaken (vooral als je alles tezamen in je mond propt)!

Bereidingstijd: 20min.

Ingrediënten: 2 personen

  • 12 sneetjes serranoham
  • 100g kerstomaten (±8 stuks)
  • 1/2 mozzarella
  • 25g pijnboompitten
  • rucola
  • 25g groene pesto
  • 1/4 citroen
  • scheutje olie
  • broodjes (eventueel)

Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten in een hete pan, zonder vetstof, mooi bruin.
  2. Pers 1/4 citroen uit.
    Meng het citroensap onder de groene pesto.
    Giet een scheutje olie toe en meng samen.
  3. Snij de mozzarella in plakjes.
    Was en snij de kerstomaten in twee.
  4. Verdeel de serranoham over de bord.
    Leg er een handvol rucola op.
  5. Leg drie plakjes mozzarella op ieder bord.
    Verdeel de kerstomaten erover.
    Druppel de pestodressing over en bestrooi tenslotte met pijnboompitten.
  6. Serveer eventueel met een broodjes.

Inspiratiebron: Leuke recepten (website)

 


 

Volg Jennifers kookkunsten via instagram en facebook.
Recept van Jennifers kookkunsten gemaakt?
Super tof! Laat het me zeker weten via instagram of facebook
met vermelding @jenniferskookkunsten en #jenniferskookkunsten.
Of stuur een mail naar  info@jenniferskookkunsten.be .

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie