Volgen:
Voorgerechten

Carpaccio van gemarineerde zalm

Een heerlijk fris voorgerecht: carpaccio van gemarineerde gerookte zalm.
Het ideale voorgerecht als je weinig tijd in de keuken wilt doorbrengen en toch iets lekkers op tafel wilt toveren.
Het is niet alleen erg makkelijk te maken, gezond en fris maar het is ook lekker en oogt mooi.


Carpaccio van gemarineerde zalm

Bereidingstijd: 20min. + 15min. gerookte zalm laten marineren

Ingrediënten: 2 personen

  • 1/2 rode ajuin
  • 200g gerookte zalm (plakjes)
  • 2 theelepels kappertjes
  • peper & zout
  • verse bieslook (afwerking)
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • toastbrood

Extra benodigdheden

  • (oven-) schaal
  • vershoudfolie
  • broodrooster

Bereiding:

  1. Meng de olijfolie met de limoensap in een (oven-) schaal.
    Kruid met peper en zout.
    Leg de gerookte zalm erin (zorgt dat alles ondergedompeld is).
    Dek de schaal met vershoudfolie af en zet 15 minuten in de koelkast.
  2. Pel en snij de rode ajuin fijn.
    Snipper de bieslook fijn.
  3. Verdeel de gerookte zalm over de borden.
    Verdeel de kappertjes, ajuin en bieslook erover.
  4. Warm de sneetjes toastbrood in een broodrooster op.
  5.  Serveer de carpaccio van gemarineerde zalm met het toastbrood.

Carpaccio van gemarineerde zalmInspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie