Volgen:
Nagerechten

Cake

Een traditionele, smeuïge cake met een heerlijke bruine korst.
Een zelfgemaakte cake is zoveel lekkerder dan een cake uit een pakje.
Het is bovendien ook super eenvoudig en leuk om zelf te maken.


Cake

Bereidingstijd: 20min. + 60min. cake in de oven

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200g zelfrijzende bloem
  • 180g kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (2x8g)
  • 200g boter (bv. Planta)
  • boter en bloem voor de bakvorm

Extra benodigdheden

  • rechthoekige bakvorm – 25,5 x 13x 6cm (l x b x d )
  • keukenmixer
  • bakplaat

Bereiding:

  1. Scheid het eiwit en de eidooier van alle eieren van elkaar.
    Hou zowel de eidooiers als de eiwitten bij.
  2. Mix de eiwitten tot een stijf geslagen geheel.
  3. Mix de boter samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en de eidooiers.
  4. Mix afwisselend, beetje per beetje, de zelfrijzende bloem en het stijf geslagen eiwit erdoor.
  5. Giet het beslag in een beboterde en bebloemde rechthoekige bakvorm.
  6. Bak de cake 60 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C op een bakplaat.

Cake

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie