Volgen:
Nagerechten

Cake met aardbeien en mascarpone

Een hemels zoetig nagerechtje met cake, aardbeien en mascarpone.
Een nagerechtje met drie heerlijke lagen: cake, mascarpone en aardbeien.
Een top combinatie om je vingers bij af te likken!


Cake met aardbeien en mascarpone

Bereidingstijd: 35min.

Ingrediënten: 4 personen

  • 350g aardbeien (±20 aardbeien)
  • 2 plakjes cake (±1cm dik)
  • 125g mascarpone
  • 125ml slagroom (bv. Inex)
  • 1 ei
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • chocoladeschilfers (afwerking)

Extra benodigdheden

  • keukenmixer

Tip(s)

  • alcohol (bv. amaretto)

Bereiding:

  1. Was en snij vier aardbeien midden door (deze zijn voor de afwerking).
    Was en snij de overige aardbeien in blokjes.
    Snij de cake in blokjes.
  2. Scheid het eiwit en de eidooier van het ei van elkaar.
    Hou enkel de eidooier bij, het eiwit wordt niet gebruikt.
  3. Klop de eidooier met 2 eetlepels kristalsuiker los met een garde.
    Roer de mascarpone door de eidooier en kristalsuiker met een garde.
  4. Mix de slagroom met 2 eetlepels kristalsuiker stijf.
  5. Spatel de stijf geslagen slagroom voorzichtig door het eidooier-mascarpone mengsel.
  6. Verkruimel de cake over de vier glaasjes.
    Verdeel daarover de aardbeienblokjes.
    Lepel dan het mascarpone-mengsel erover.
  7. Werk af met de chocoladeschilfers en aardbeien.

Tip(s)

  • Druppel eventueel alcohol over de verkruimelde cake.
  • Eet dit nagerecht direct op of laat een nacht opstijven in de koelkast, zodat de mascarpone mooi stevig wordt.Cake met aardbeien en mascarponeInspiratiebron*: –
    *Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie