Volgen:
Aperitiefhapjes

Bruschetta met meloen en ham

Een smaakvol en kleurrijk hapje: bruschetta met meloen en ham.
Een klassieke maar heerlijke combinatie: zoute ham, zoete meloen en een krokante broodje.
Een lekker hapje voor op warmere zomerse dagen.


Bruschetta met meloen en ham

Bereidingstijd:  25min.

Ingrediënten: 8 stuks

  • 4 mini voorgebakken ciabatta’s
  • olijfolie
  • 1/2 meloen (charentais)
  • 8 plakjes serranoham (of parmaham)
  • rucola sla
  • balsamico crème

Extra benodigdheden

  • dunschiller (of een madoleine)

Bereiding:

  1. Snij de mini ciabatta’s open en besprenkel met olijfolie.
    Bak de ciabatta’s 10 minuten in een voorverwarmende oven van 210 °c.
  2. Verwijder de pitten (met een lepel) en de schil van de meloen.
    Snij het vruchtvlees van de meloen in dunne slierten met een dunschiller (of een madoleine).
  3. Scheur de serronaham (of parmaham) in grove stukken.
  4. Leg rucola sla op de broodjes.
    Verdeel de meloenslierten en de serronaham (of parmaham) erover.
    Besprenkel met de balsamico crème.

Inspiratiebron*:  Colruyt (website)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie