Volgen:
Hoofdgerechten

Broccolipuree met zalm en pijnboompitten

Smeuïge broccolipuree met gebakken zalm en knapperige pijnboompitten.
Broccolipuree met zalm, een perfect huwelijk!
Deze lekkere maaltijd is niet alleen gezond en licht maar ook super gemakkelijk klaar te maken.


Broccolipuree met zalm en pijnboompitten

 Bereidingstijd: 40min. + 10min. aardappelen laten koken + 10min. broccoli laten koken

Ingrediënten: 2 personen

Broccolipuree

  • 500g broccoli
  • 500g aardappelen
  • nootmuskaat
  • peper & zout
  • melk
  • klontje boter (bv. Solo)

Gebakken zalm en pijnboompitten

  • 2 zalmfilets
  • viskruiden
  • bakboter of olie
  • 2 theelepels pijnboompitten (afwerking)

Extra benodigdheden

  • pureestamper

Bereiding:

Broccolipuree

  1. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes.
    Schil, was en snij de aardappelen in blokjes.
  2. Doe de aardappelen en de broccoli in een pot met water en een snufjes zout en breng het water aan het koken.
    Kook de aardappelen en de broccoli 10 minuten en giet vervolgens af.
  3. Voeg aan de aardappelen een klontje boter en een grote scheut melk toe, zodat de puree smeuïg wordt.
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Pureer de aardappelen en broccoli met een pureestamper tot een mooie gladde puree.

Gebakken zalm en pijnboompitten

  1. Rooster de pijnboompitten in een hete pan, zonder vetstof, mooi bruin.
  2. Kruid de zalmfilets met viskruiden.
    Smelt bakboter of verhit olie in een pan en bak de zalmfilets mooi gaar.

Afwerking

  1. Serveer de broccolipuree met de gebakken zalm.
  2. Werk af met de pijnboompitten.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie