Volgen:
Nagerechten

Boterkoekjes

Smeuïge, goudgele koekjes van boter.
Zelf koekjes maken is makkelijk en leuk om te doen (vooral om de vormpjes in het deeg te duwen).
 Heerlijk smeuïg vanbinnen en licht knapperig vanbuiten.


Boterkoekjes

Bereidingstijd: 40min. + 9min. boterkoekjes in de oven

Ingrediënten: ±60 stuks

  • 250g tarwebloem
  • 100g kristalsuiker
  • 100g boter (bv. Solo)
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker (1x8g)

Extra benodigdheden

  • verschillende uitsteekvormpjes
  • bakplaat
  • bakpapier
  • deegrol
  • keukenmixer

Bereiding:

  1. Scheid het eiwit en de eidooier van één ei.
    Hou zowel de eidooier als het eiwit bij.
  2. Mix het eiwit in een kom tot een stijf geslagen geheel.
  3. Kneed de tarwebloem, de kristalsuiker, de boter, de vanillesuiker en de eidooier samen in een kom tot een “zanderig” geheel. Niet mixen!
  4. Voeg, na het kneden, het stijf geslagen eiwit erbij.
    Kneed alles samen tot een vast deeg.
    (Kneed lang genoeg tot het deeg heel zacht wordt, anders valt het deeg later uit elkaar.)
  5. Strooi een beetje bloem op tafel of op het aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van ±5mm.
  6. Steek de gewenste vormen uit en leg de vormen op een bakplaat met bakpapier.
  7. Scheid het eiwit en de eidooier van het overgebleven ei (het eiwit heeft men niet nodig).
    Voeg een beetje water bij de eidooier toe en meng het samen.
    Bestrijk de bovenkant van de boterkoekjes met de eidooier.
  8. Bak ±9 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

Tip(s)

  • Gebruik best “solo” boter, met bijvoorbeeld “planta” boter lukt het helaas niet.

Boterkoekjes

Inspiratiebron*: Ons kookboek (boek)
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie