Volgen:
Lunch

Boerenomelet

Een heerlijke omelet met champignons, paprika, tomaat, ajuin, gemalen kaas en aardappelen.
Geen kookinspiratie of geen zin om uitgebreid te koken? Dan is deze boerenomelet een absolute aanrader.
Een simpel, kleurrijk en goedgevulde maaltijd.


Boerenomelet

Bereidingstijd:  40min.

Ingrediënten: 2 personen

Voor 1 grote omelet

  • 4 eieren
  • 250g aardappelen
  • 150g champignons
  • 1/2 paprika
  • 1/2 ajuin
  • 1/2 tomaat
  • peper & zout
  • bakboter
  • gemalen kaas
  • mayonaise
  • peterselie (vers, afwerking)

Bereiding:

  1. Schil, was en snij de aardappelen in blokjes.
    Doe de aardappelen in een pot met water en een snufje zout en breng het water aan het koken.
    Kook de aardappelen gaar en giet vervolgens af.
  2. Maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes.
    Was en snij de tomaat in kleine blokjes.
    Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
    Pel en snij de ajuin fijn.
    Snij de gekookte aardappelen in kleinere blokjes.
  3. Klop de 4 eieren los in een kom en kruid met peper en zout.
  4. Smelt bakboter in een pan en voeg de aardappelblokjes toe.
    Bak de aardappelblokjes tot er een goudbruin korstje verschijnt.
  5. Voeg de ajuin toe en laat enkele minuten meebakken.
  6. Voeg de champignons, paprika en tomaat toe en laat meebakken tot de groenten gaar zijn.
  7. Voeg de eieren toe en laat de eieren mooi garen op een matig vuur.
  8. Strooi, als de omelet bijna gaar is, de gewenste hoeveelheid gemalen kaas over en laat even smelten.
  9. Serveer de boerenomelet met mayonaise.

Inspiratiebron*:  –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie