Volgen:
Aperitiefhapjes

Bladerdeegstengels met kaas

Een perfect borrelhapje: bladerdeegstengels met kaas.
Het is niet alleen heel eenvoudig maar ook nog eens snel klaar te maken en super lekker.
Een ideaal hapje om je gasten op een simpele manier te verrassen.


Bladerdeegstengels met kaas

Bereidingstijd:20min. + 5min. deeg laten rusten + 15min. bladerdeegstengels in de oven

Ingrediënten: ±30 stuks

  • 1 vel bladerdeeg (Ø32cm)
  • 1 ei
  • 40g gemalen kaas
  • sesamzaadjes

Extra benodigdheden

  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en volg de instructies die op de verpakking staat.
    (Mijn bladerdeeg moest 5 minuten rusten.)
  2. Rol het bladerdeeg uit.
    Snij met een mes (of pizzasnijder) het bladerdeeg tot een rechthoek van ongeveer 24x22cm
    Snij de kortste helft nog eens midden door.
    (2 vellen bladerdegen van 24 x 11 cm)
  3. Snij de vellen in reepjes van ±2cm.
  4. Neem de uiteinde van een reepje vast en draai met één hand naar voor en met het andere hand naar achter.
    Leg het spiraalvormige reepje op een bakplaat met bakpapier.
    Doe dit voor alle reepjes.
  5. Klop in een kom het ei los.
    Bestrijk de spiraalvormige reepjes met het ei.
  6. Bestrooi de reepjes met gemalen kaas en sesamzaadjes.
  7. Bak de bladerdeegstengels 15 minuten in een voorverwarmende oven van 200°C.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie