Volgen:
Bijgerechten & Drankjes

Appelmoes

Heerlijke zelfgemaakte appelmoes.
Appelmoes is het allerlekkerst als het zelfgemaakt is.
Warm of koud, met of zonder stukjes, met appelmoes kan men alle kant uit.


Appelmoes

Bereidingstijd: 15min. + 20min. appelmoes laten pruttelen

Ingrediënten: 2 personen

  • 4 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 200ml water
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding:

  1. Snij de appels in vier, schil en verwijder het klokhuis.
    Snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Doe de appels samen met de 200ml water en de 2 eetlepels kristalsuiker in een steelpan/pot.
    Laat ±20 minuten, al roerend, pruttelen op een matig vuur.
  3. Haal de pot van het vuur en mix het appelmengsel met een staafmixer.
  4. Voeg de kaneel toe en meng samen.

Tip(s):

  • Zowel koud als warm lekker.
  • Liever stukjes in de appelmoes? Hou dan voor het mixen van de appelmoes enkele appelstukjes opzij en voeg deze na het mixen aan de appelmoes toe.
  • Voeg eerst een beetje kaneel toe, want dit smaakt sterk af.

Appelmoes

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie