Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | September 2017

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand september.
Eindelijk gestart met een kookcursus, uitgenodigd op een verjaardagsfeestje,
een heerlijke frisse rundcarpaccio en geslaagd of niet voor mijn rijexamen?


Achter de schermen | September 2017

Ik had nog nooit gevulde champignons klaargemaakt.
Het leuke aan zo’n recept is dat je heel wat kan variëren met de opvulling.
Ik vulde de champignons op met roomkaas, spek en lente-ui en het was enorm lekker, een succes!
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Rundscarpaccio heb ik al vaak op restaurant gegeten.
Dus werd het eens tijd om het zelf thuis klaar te maken.
Het was een heerlijke combinatie met onder andere rundsvlees, rucola sla, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
(Het recept verschijnt later nog op de blog.)
Rundscarpaccio


Sinds september ben ik eindelijk een kookcursus gestart!
De eerste les was kennismaking, rondleiding en overlopen van de cursus. In les twee en les drie oefende we onze snijtechnieken en maakten we fonds en fumets. Pas vanaf les 4 begonnen we pas echt koken! We maakten als eerste recept een simpele basissoep.Kookcursus - basissoep


Iedere les maken we twee gerechten. Ik heb trouwens al heel veel bijgeleerd op korte tijd.
Na de soep maakten we een kleurrijke waaier van groentjes.
Met dit recept konden we onze snijtechnieken zeer goed oefenen.
Kookcursus - Een kleurrijke waaier van groentjes


Rijexamen… super zenuwachtig.
Ik had er voor nog een rijles geboekt en ik had zoveel stress dat er vanalles mis liep: ik kon niet meer parkeren, ik deed dingen dat ik normaal niet deed,… De moed zonk toen in mijn schoenen maar… tijdens het examen lukte ineens alles! En ja! Ik ben geslaagd (van de eerste keer 😀 ).Rijexamen


Eind september moest ik naar een verjaardagfeestje.
Mijn mama en mijn stiefvader zijn allebei 50 jaar geworden.
Er waren allerlei hapjes voorzien zoals toastjes, kaasblokjes, salami, …

Verjaardagfeest - Hapjes


En zoals gewoonlijk eindigen we de “achter de schermen” met een foto van mijn lieveling.
Ik ben zo trots op mijn Pitoutje <3 .
Hij is al enorm gegroeid, ze worden toch zo snel groot 🙂 .

Pitoutje


Ik had al in de vorige “achter de schermen” gewaarschuwd dat het een hele korte “achter de schermen” ging zijn.
Ik heb maar twee receptjes kunnen klaarmaken, helaas…
Al mijn tijd ging naar het oefenen voor mijn rijexamen en dat is uiteindelijk dubbel en dik beloond 😀 !
Ik hoop dat ik in oktober terug meer tijd kan steken in het koken voor de blog.

Iets gepland in oktober? Dierendag vieren, twee dagen verlof (shoppen!), halloweenrecept
klaarmaken en verder me nog amuseren met de kookcursus (op iedere zaterdagvoormiddag 🙂 ).

Wat heb jij zoals uitgespookt in september?
En wat zijn jouw plannen voor oktober?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie