Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | Oktober 2018

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand oktober:
Schoenen-zoektocht, kattenkerstmuts in de maak, iets in het wasmachine dat er niet in thuis hoort,
een ontbijt dat enorm tegenviel en uiteraard lekkere gerechten klaargemaakt voor de blog.


Achter de schermen | Oktober 2018

Oktober = dierendag!
Pitoutje werd nog meer verwend dan anders 🙂 .
Op de foto is hij aan het spelen met mister Lama.
(Het artikel kun je hier terugvinden.)


Ook in oktober gaan de kooklessen door.
We maakten kwartel met salade op basis van rode bieten.
Ik lust wel kwartel maar alleen dat peuzelwerk vind ik echt niet mijn ding.


Paardenbiefstuk met een wildsausje, schorseneren en krokante aardappelen.
Heerlijke combinatie!
Vooral de schorseneren waren zeer lekker klaargemaakt op een manier dat ik nog niet kende.


Bijkletsen met de mama!
En dat deden we zeer uitgebreid met een dessertenbordje njammie!
Mijn favoriet? Zonder twijfel de mini chocolademoelleux 😀 .


In de module 3 van de kooklessen speelt vlees een hoofdrol.
Deze keer maakten we lamskroon met boschampignons en knolselder-aardappelkoekjes.
Ik ben trouwens een enorme fan van champignons!


Naast het hoofdgerecht werd er nog een terrine gemaakt.
Deze werd al klaargemaakt maar pas in de volgende les gebruikt.
Daarnaast maakten we ook nog een heerlijke chocolademousse.


Ik had dringend nieuwe truien nodig.
Dus ik ging shoppen en nam mee 1 kattenpyjama, 4 kattentruien, 1 kattenfleecedeken, dierensokjes.
Een kattenverslaving? Ikke? Hoe kom je daar nu weer bij 😉 .


Dekentjes van Pitou in de was!
Toen ik ging kijken hoe lang de was nog moest draaien zag ik dit.
Best wel grappig want de band draaide en de muis leek erop te lopen 😀 .


Oktober staat, naast dierendag, ook in het teken van Halloween.
Ik vind dit het moeilijkste thema van het jaar, ik had helemaal geen inspiratie.
En plots had ik inspiratie teveel. Hier was een halloweenpizza in de maak.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Het was lang geleden dat ik nog eens nieuwe schoenen had gekocht.
Dus hop naar de schoenenwinkel.
Zoveel soorten schoenen en dan nog vind ik mijn goesting niet …. Maar ik kwam toch thuis met 1 paar schoenen, oef.


En dichtbij de schoenenwinkel is er een Euroshop waar je vanalles kunt kopen!
Euh…. ik blijf vooral in de gang met de kattenspeeltjes staan. Het is zo verleidelijk… Ik zal maar bekennen dat ik drie nieuwe speelgoedjes heb gekocht maar deze zijn voor de feestdagen of sinterklaas.


En zo zag mijn winkelkar eruit in de Euroshop.
De speelgoedjes zitten blijkbaar goed verstopt.
De kattensnoepjes (de linkse zijn Pitou favoriete) vind ik bijna nergens, enkel in de Euroshop (of in de horta winkel).


Kerstmuts in de maak (en nog steeds op dit moment…)
Links was de eerste versie (geen idee hoe de muts er zo uitkwam), rechts een tweede poging en redelijk geslaagd.
Begin december moet de muts klaar zijn want ik zou graag kerstkaartjes maken (alleen weet Pitou het nog niet…).


Drukke kookles! We werden in vier groepen verdeelt en iedere groep moest een gerecht maken.
Dit was de starter van de menu: Ardense terrine met duo van komkommer- en witloofconfituur.
Normaal eet ik niet graag paté maar dit was best wel lekker, vooral de confituren waren overheerlijk!


Daarop volgde een voorgerechtje: Consommé met julienne van groentjes.
Veel werk om dit soepje te maken, maar toch wel de moeite waard.
Helaas was de soep iets te pittig gekruid.


Na de soep volgende nog een voorgerechtje: Quiche met konijn en champignons.
Pfff, zoveel eten…
Helaas vond ik dit het minst lekkere gerechtje van de menu.


Tadadada… het gerecht van mijn team: Eendenfilet met honingsaus en crumble van speculoos en spek, groenteknikkers en kervelpuree.
Super lekker en top combinatie van alles tesamen!
één klein min-puntje:  de eend was nog ietske te rosé voor mij.


Poef… Zo’n simpel gerecht en toch drie keer opnieuw moeten maken!
Ofwel was de puree niet goed ofwel de foto’s niet….
Maar ik gaf niet op 🙂 Pompoenpuree met chipolata, heerlijk eten voor op een herfstdag!
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Oktober is ook de maand voor Pitou zijn jaarlijkse controle bij de dierenarts.
Zowel voor Pitou als voor het baasje een marteling… Niet bij de dierenarts zelf maar de weg er naar toe… Gelukkig is alles in orde met mijn kleine schat en hij is super flink geweest!


Granola, net uit de oven!
De geur die tijdens het bakken in mijn appartement hangt is zo zalig.
Deze granola is super heerlijk als ontbijt met yoghurt en fruit.
(Het recept verschijnt later nog op de blog.)


Raar genoeg vond ik Halloween een moeilijk thema maar ik maakte toch nog een tweede gerecht.
Deze spookaardbeien zijn super simpel klaar te maken.
En de combinatie van aardbeien en chocolade is zo verrukkelijk lekker.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Eind oktober had ik vakantie, dus tijd om eens te gaan shoppen.
Ik had met mijn mama afgesproken om eerst te gaan ontbijten.
Maar helaas was het ontbijt een enorme teleurstelling 🙁 .


Wow, oktober was blijkbaar een super drukke maand geweest.
Dat had ik niet verwacht 🙂 .
Ik ga trouwens ook nog iedere week zwemmen, maar ik vergeet altijd een foto te nemen.

Iets gepland in November? Euh… nope. Voorbereiden voor de feestdagen.

Wat heb jij zoals uitgespookt in oktober?
En wat zijn jouw plannen voor november?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments