Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | Oktober 2017

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand oktober.
Dierendag = extra verwendag voor Pitou, een griezelig halloweengerecht,
veel gerechtjes van de kookcursus en de pompoencakejes waren een marteling.


Achter de schermen | Oktober 2017

Begin oktober was het dierendag.
Het was de eerste keer dat ik dierendag vierde met Pitou.
Hij is enorm in de watten gelegd…
(Het artikel kun je hier terugvinden.)Dierendag


Kookcursus les 4.
We maakten een macaronisalade (een echte aanrader!).
Voor de dressing moesten we ook zelf mayonaise leren maken (met de hand).
Macaronisalade


Als nagerechtje maakten we vanille- en chocoladeroom met kriekjes.
Er was wel wat werk aan, maar dat was de moeite waard.
Ik heb trouwens weer veel bijgeleerd.Vanille- en chocoladeroom met kriekjes


Door een treinstaking had ik (voor het zekers) verlof genomen.
En niets is beter om met het dagje verlof eens goed te gaan shoppen.
En lekker te gaan eten: een croque madame met salade.Croque madame met salade


Kookcursus les 5.
Deze keer maakten we een simpel basissoep.
Met dit gerecht konden we onze snijtechnieken nog eens goed oefenen.
Basissoep


Hier word ik ‘happy’ van 😀 .
In deze les maakten we ook mijn lievelingseten: Pasta bolognese.
Totaal anders hoe ik ze maak, maar ook super lekker!Pasta bolognese

 


Booeh… de maand oktober staat ook in het teken van Halloween.
Ik maakte dit griezelig lekker Halloweengerecht.
Het zijn paprika’s opgevuld met gehakt, groentjes en kaas, geserveerd met rijst.
(Het recept kun je hier terugvinden.)Paprika's opgevuld met gehakt, groentjes en kaas geserveerd met rijst

 


Uiteraard wordt ook het appartement een beetje versierd.
Bovenop de kast, herfstdecoratie en onderaan, halloweendecoratie.
Voor Halloween koop ik ieder jaar iets nieuws bij. Dit jaar was het een heks (maar die stond helaas nog niet op de kast toen ik de foto nam).
Herfstdecoratie en halloweendecoratie

 


Omdat ik mijn rijbewijs had gehaald, wou één van mijn collega’s me trakteren op een chocolade moelleux.
Ik zei dat ze dit niet moest doen, maar helaas aanvaardde ze geen ‘nee’.
Als ik naar de foto kijk, krijg ik al weer zin in dit bordje 🙁 .Chocolade moelleux


 

Kookcursus les 6.
Ik had dit jaar nog geen mosselen gegeten, dus ik was super blij dat we dit gingen klaarmaken.
Het was super lekker, voor herhaling vatbaar (en liefst dit jaar nog 😉 ).Mosselen met frietjes

 


Als nagerecht maakten we een messina room.
Op de bodem zitten allemaal stukjes fruit en daar bovenop is een laagje creme op basis van room.
Heerlijk lekker maar ik moest het er wel bijproppen (ik zat namelijk al dik van de mosseltjes).
Messina room


 

Deze pompoencakejes waren een echte marteling… Drie pogingen gedaan om het klaar te maken.
Derde keer, goeie keer? Dat was het ook 🙂 .
Maar momenteel kan ik even geen pompoen meer zien.
(Het recept kun je hier terugvinden.)
Pompoencakejes


 

Ik ben ook al volop bezig met kerstgerechtjes te maken.
Maar het gaat moeizamer dan ik dacht (de laatste tijd lukt het niet om de gerechtjes van de eerste keer goed te krijgen).
Ik maakte onder andere een fris en lekker zalmhapje.
(Het recept kun je hier terugvinden.)Gerookte zalm met avocado en rucola sla


 

Ik had nog wat gerookte zalm over dus maakte ik nog een tweede hapje klaar.
Het is een hapje met gerookte zalm, tomaten en stokbrood.
Ik twijfel nog om dit recept te publiceren…
Hapje met gerookte zalm, tomaten en stokbrood


 

Kookcursus les… euh … 7
Wat vliegt de tijd!
Deze les maakten we een toast champignon, op deze manier had ik het nog nooit gegeten maar het was heerlijk!Toast champignon

 


Het hoofdgerecht was witloof in de oven met aardappelpuree.
Hier had ik al heel lang zin in ! (ik heb dit namelijk niet meer gegeten sinds ik alleen woon… 2 jaar dus…)
In dit gerecht verwerkten we wel een schimmelkaas in de kaassaus.Witloof in de oven met aardappelpuree

 


Super blij met deze (uitgebreide) achter de schermen 😀
Heel veel gekookt zowel op de kookcursus als thuis.
Ik hoop dat ik in november ook veel succesvolle receptjes klaarmaak.
Want ik had in oktober een dipje, niet ik maar de recepten.
Ik denk dat er zeker vier-vijf recepten zijn mislukt (of de foto’s waren super slecht), maar ik geef niet op 🙂 .

Iets gepland in november? Volop recepten maken voor de feestdagen, en niet vergeten een sinterklaasrecept, mijn blog wordt eind november 4 jaar (!), Pitou nog veel verwennen (zoals iedere dag dus) en verder zie ik wel wat er op me afkomt 🙂 .

Wat heb jij zoals uitgespookt in oktober?
En wat zijn jouw plannen voor september?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie