Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | November 2018

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand november:
Volhouden met zwemmen, veel te vroeg donker,
Kerstboom zetten en sinterklaas- en kerstrecepten in de maak.


Achter de schermen | November 2018

Ik hou het wekelijks zwemmen nog steeds vol!
Al moet ik zeggen dat het lastiger wordt om met mijn fiets door de koude en donkere dagen naar het zwembad te fietsen. Maar ik ben toch telkens blij en trots als ik weer eens ben geweest 🙂 .

 


Blijkbaar vieren ze in sommige gemeente Sint-Maarten.
Ook waar ik de kookcursus volg wordt dit gevierd.
Eerlijk gezegd vier ik dit nooit maar ik zeg nooit nee tegen wat lekkers 😉 .


Niet meteen mijn favoriete les van de kookmodule.
We maakten onder andere zwezeriken met spinazie en boschampignons.
Ik had nog nooit zwezeriken klaargemaakt of gegeten en ik moet eerlijk zeggen, het is niet mijn smaak.


Wat na de zwezeriken volgde, was dan wel meer mijn goesting.
Hazenrug met aardappeltjes uit de oven en bladerdeeg met appeltjes.
Een top gerecht, heerlijke combinatie 🙂 .


Super lang geleden dat ik nog eens een taart had gebakken.
Maar ik zal je stiekem iets vertellen… ik ben echt geen bakprinses…
Deze (ondertussen al lang opgesmulde) chocoladetaart was voor de vijfde verjaardag van Jennifers kookkunsten.
(Het recept kun je hier terugvinden.)

 


Pitou heeft in november weer verschillende keren toegeslagen…
Nog steeds legt hij speelgoedjes in zijn drinkbakje.
Best wel een grappig zicht 🙂 .


En pitou?
Die weet uiteraard van niets!
Een zeer onschuldige blik en dan super schattig doen.


Vorige keer was al geen favoriete kookles maar dit is echt wel mijn minst favoriete les.
We maakten duivenbouillon.
Nog nooit gegeten, niet slecht maar ook niet echt mijn smaak.


Als hoofdgerecht maakten we tong in madeirasaus, aardappelen in oven en champignon.
Nog nooit tong klaargemaakt of gegeten, maar ik gaf het een poging (en meteen ook de laatste keer, vrees ik).
Helaas is tong net zoals de zwezeriken niet mijn ding, de aardappelen en de champignons zijn dan wel weer njammie.


In november moeten er ook Sinterklaasrecepten klaargemaakt worden.
Hier was ik bezig met een nagerecht met speculaas, clementines en een yoghurt-slagroomcrème.
Super lekker en een top combinatie.
(Het artikel kun je hier terugvinden.)


Hup om boodschappen!
Het lijkt wel acht – negen uur ‘s avonds maar het was nog geen zes uur.
Ik ben niet zo’n fan dat het zo vroeg donker wordt 🙁 .


Gedaan met orgaanvlees, oef!
Deze keer maakten we gemarineerde ribbekes klaar.
Super lekker! Vooral de saus was njammie! Om je vingers bij af te likken.

 


Daarna maakten we nog een salade met lam, sla en bladerdeegstengels.
Lekker en zeer seizoensgebonden.
Ik vond vooral de bladerdeegstengels een toppertje.


Een tweede Sinterklaasrecept in de maak, namelijk speculaaskoekjes.
Heel gemakkelijk  te maken en heerlijk lekker.
Je moet er wel een dag op voorhand aan beginnen aangezien het deeg één nacht moet rusten in de koelkast.
(Het artikel kun je hier terugvinden.)


Ook ben ik al druk in de weer voor recepten met de feestdagen.
Een top combinatie, scampi en appeltjes!
Eenvoudig maar toch feestelijk.
(Het artikel kun je hier terugvinden.)


Normaal zet ik de kerstboom en kerstversiering nadat Sinterklaas is gepasseerd.
Maar ik kon me niet meer inhouden en dus stond alles eind november in mijn appartement.
Toch zoveel gezelligere in huis met al die kerstversiering.


Pitou vindt de kerstversiering super…
Vooral de kom vol met zachte sneeuwballetjes.
Vanaf dan staat de kom meer hoog op de oven dan op de salontafel.


Het lijkt alsof ik weinig thuis heb gekookt voor de blog, maar eerlijk gezegd is dat niet zo.
De laatste tijd vlot het niet met gerechten maken en foto’s maken waardoor ik sommige gerechten drie, soms zelf vier keer(!), opnieuw moet maken. Maar ik geeft niet op! Alleen de tijdsdruk is wel wat lastig 🙁 .
Voor de rest heb ik me in november goed geamuseerd met de kooklessen en met Pitou.
En blijf ik zwemmen volhouden ondanks het weer.

Iets gepland in december? Druk in de weer voor recepten met de feestdagen, Pitou zijn kerstmuts afmaken, Sinterklaas vieren met Pitou, blijven zwemmen en uiteraard de feestdagen vieren.

Wat heb jij zoals uitgespookt in november?
En wat zijn jouw plannen voor december?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie