Volgen:
Inspiratie

Achter de schermen | November 2017

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand november.
Een heleboel feestreceptjes klaargemaakt, uitzieken met Pitou,
eindelijk visitekaartjes laten maken en de vierde verjaardag van mijn blog gevierd.


Achter de schermen | November 2017

November betekent het starten van het maken van feestrecepten.
Als allereerste recept voor de feestdagen maakte ik tiramisu in een glaasje.
Super lekker, simpel klaar te maken en het oogt ook nog eens mooi!
(Het artikel kun je hier terugvinden.)Tiramisu in een glaasje


Het was heel lang geleden dat ik nog op recreatiedomein, de ster ben geweest.
Het was eigelijk de bedoeling dat ik ging shoppen in het koopcentrum.
Maar door iets frustrerend, moest ik even gaan uitblazen en dit domein is de perfecte locatie!
Recreatiedomein, de ster


Bij de feestdagen horen uiteraard ook lekkere aperitiefhapjes.
Deze heerlijke warme mini worstenbroodjes passen perfect bij iedere feestgelegenheid.
Met enkele ingrediënten tover je dit hapje in geen tijd op tafel.
(Het artikel kun je hier terugvinden.)
Mini worstenbroodjes


Mmm… zalm in combinatie met prei blijft steeds een topper!
Heerlijk met aardappelpuree erbij 🙂 .
Een hoofdgerecht, van zalm en prei en aardappelpuree, perfect voor met de feestdagen.
(Het artikel kun je hier terugvinden.)
Zalm en prei en aardappelpuree


November en december zijn de maanden waarin de mensen vooral ziek zijn.
Ik ben bijna een week ziek gaan werken, maar vrijdags ging het echt niet meer.
Gelukkig heb ik thuis een hele goeie verpleger, genaamd Pitou 😀 .Pitou


Twee weken was het geen kookles, dus ik was super blij dat het eindelijk terug was.
We maakten een heerlijke zelfgemaakte kerriesaus, gemarineerde kippenboutjes, rijst met groenten.
Het was super lekker!
Kerriesaus, gemarineerde kippenboutjes, rijst met groenten


Als nagerecht maakten we yoghurtcreme met fruit en een crumble van speculaas.
Een top combinatie van al deze ingrediënten 🙂 .
Ik vond het alleen iets teveel…Yoghurtcreme met fruit en een crumble van speculaas


Ik wou al heel lang visitekaartjes maken, maar ik had altijd schrik om zoiets online aan te maken en te bestellen.
Uiteindelijk heb ik het toch gedaan en ik ben er super blij mee.
Het was toen veel kortingen op alles, dus maakte ik ineens een kalender voor volgend jaar met foto’s van Pitou.Visitekaartjes en kalender


Joepie, Jennifer’s kookkunsten werd op 29 november 4 jaar.
Het lijkt alsof mijn blog pas begonnen is, maar toch zijn we al vier jaar verder.
Om de verjaardag te vieren, maakte ik heerlijke smeuïge chocolademuffins.
(Het artikel kun je hier terugvinden.)Chocolademuffins


Verder met het maken van de feestrecepten.
Ik heb deze paprikasoep zeker 3 keer moeten maken.
De foto’s mislukten keer op keer (ofwel was ik te kritisch), uiteindelijk is het me toch gelukt 🙂 .
(Het artikel kun je hier terugvinden.)Paprikasoep


Kookcursus les… ik ben eerlijk gezegd de tel kwijt.
We maakten een frisse zalmcocktail met zalm gestoomd in een stoomoven.
Ik moet zeggen dat dit de lekkerste zalmcocktail is die ik ooit heb gegeten!Zalmcocktail


Daarna maakten we vol-au-vent met salade en kroketjes.
Het was enorm lekker, het heeft me enorm gesmaakt!
Het was trouwens de eerste keer dat ik kroketjes maakte.
Vol-au-vent met salade en kroketjes


Uiteraard moet er naast feestrecepten ook een sinterklaasrecept gemaakt worden.
Aangezien ik in tijdsnood zat, maakte ik iets simpels maar iets heel lekkers: marsepein.
Ik had veel marsepein gemaakt dus speelde ik op het werk even voor sinterklaas 😉 .
(Het artikel kun je hier terugvinden.)Marsepein


Eindigen doen we steeds met mijn bolleke.
De foto is een beetje van slechte kwaliteit omdat het met de gsm is genomen.
Tegenwoordig ligt Pitou steeds bij mij op de zetel <3.Pitou


Een leuke maand november achter de rug.
Mijn dipje van steeds mislukte recepten is weggeëbd, gelukkig.
Hop naar mijn favoriete maand: december!
Ik ben al helemaal in de kerststemming: de sfeer, de lichtjes, de kerstboom, lekker eten en drinken, …

Iets gepland in december? Nog enkele feestrecepten maken, de kerstboom zetten,  Sinterklaas spelen voor Pitou, nog enkele lessen kookcursus en uiteraard genieten van de feestdagen

Wat heb jij zoals uitgespookt in november?
En wat zijn jouw plannen voor december?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie