Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | Mei 2017

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand mei.
Appartement eens onder handen genomen, een wedstrijd gewonnen,
een mooi moment in mijn leven en receptjes met meloen.


Achter de schermen | Mei 2017

Ik begin de maand met een heerlijke cake.
Deze cake is trouwens een recept van mijn mama 🙂 .
Ik maakte deze cake vroeger heel veel samen met de mama.
(Het recept kun je hier terugvinden.)Cake


Meestal eet ik rijst met zoetzure saus, maar af en toe eens iets anders erbij is ook wel lekker.
Deze rode rijst met kippensatés is dan ook absoluut een aanrader.
Het is super eenvoudig klaar te maken en staat binnen een mum van tijd op tafel.
(Het recept kun je hier terugvinden.)Rode rijst met kippensatés


Ikea food! En nee, geen zweedse balletjes 😉 .
Ik koos voor kalkoenfilet met frietjes en boontjes & worteltjes.
Het was allemaal lekker, alleen de kalkoen filet vond ik iets minder…

Kalkoenfilet met frietjes en boontjes & worteltjes


In mei had ik een weekje verlof en het appartement werd onder handen genomen.
Zo kreeg de slaapkamer een nieuwe frisse kleur (decoratie voor aan de muur moet ik nog zoeken).
Ook werd er overal nieuwe verlichting opgehangen, de volgende stap is he terras een make over geven.


Ik deed mee aan een wedstrijd, maar ik had nooit verwacht dat ik ging winnen 😀 .
Ik won een overnachting met ontbijt in hotel Beveren.
Ideaal om eens een weekendje te relaxen (o.a. aan het zwembad) en natuurlijk lekker uit te gaan eten. Zwembad


Met het mooie weer tover ik de lente op mijn bord, zoals deze frisse kaassalade.
Heerlijk met sneetjes brood, maar kan ook perfect met stokbrood opgesmuld worden.
Een makkelijk maar heerlijke lunchrecept.
(Het recept kun je hier terugvinden.)
Kaassalade


Dit pastagerechtje wou ik al super lang klaar maken, maar telkens kwam het er niet van…
Het is trouwens weer een recept van de mama: Linguine met witloofroomsaus en pangasiusfilet.
Ik schrok wel even hoe snel dit gerecht op tafel stond 😮 .
( Het recept verschijnt later nog op de blog.)
Linguine met witloofroomsaus en pangasiusfilet


één van de mooiste moment in mijn leven… Pitou in huis halen.
Ik heb heel lang nagedacht en nu eindelijk de stap gezet.
En ik moet zeggen dat ik er nog geen seconde spijt van heb. Pitou, ik zie je doodgraag <3 .Pitou


Met het warme zonnige weer, zijn de salades weer in trek!
Ik wou al lang een recept maken met meloen.
Het werd een smaakvolle salade met meloen, serrano ham en mozzarella.
( Het recept verschijnt later nog op de blog.)Salade met meloen, serrano ham en mozzarella


Nog meloen over, zonde om het weg te gooien.
Dus maakte ik er een heel simpel hapje van: meloen met serrano ham.
Zo zijn er weer restjes uit de koelkast 😀 .
( Het recept verschijnt later nog op de blog.)
Meloen met serrano ham


Dit is een van de lekkerste koude pastasalade die ik al heb gemaakt:
Penne met bacon, rucola sla en kerstomaten.
Een overheerlijke topcombinatie en een echte smaakbom!
( Het recept verschijnt later nog op de blog.)Penne met bacon, rucola sla en kerstomaten


In het verlengd weekend was het super warm.
Ik creëerde voor Pitou een soort mini water-speelzone.
Nog geen seconde spijt dat ik Pitou in huis heb gehaald 🙂 .
 Mini water-speelzone

Lap, een te korte “achter de schermen” naar mijn goesting….
Geen idee hoe het komt… Ach ja, in juni beter.

 Iets gepland in juni? Pitou weer veel verwennen, naar een infomoment voor een cursus te volgen volgend jaar,
mijn rijlessen weer terug oppikken (beetje verwaarloost), en veel zomerse recepten klaarmaken.

 Wat heb jij zoals uitgespookt in mei?
En wat zijn jouw plannen voor juni?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

2 Comments

  • Reply Sanne

    Ziet er echt zo een lekker eten uit. Ik denk dat ik toch eens bij jouw kom eten. Ben benieuwd naar het nieuwe receptje. 😉

    18 juni 2017 at 12:32 PM
    • Reply Jennifer's kookkunsten

      Dank je Sanne! Ik krijg veel te horen dat mensen bij mij eens willen komen eten 😀

      18 juni 2017 at 2:21 PM

    Plaats een reactie