Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | Maart 2019

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand maart:
Friteuse is stuk gegaan, voor de allereerste keer een donut gegeten,
een saboteur tijdens mijn opdracht fotografie en naar de kringloopwinkel geweest.


Achter de schermen | Maart 2019

Koekoek ! Nog niet zolang geleden lagen er kartonnen kattenhuisjes bij de action.
Ik wist dat deze snel uitverkocht gingen zijn, dus ik ging er snel om (volgens mij was ik zelfs een dag te vroeg want ze lagen nog in het magazijn). En zoals je kan zien is het huis een succes!
(PS: sorry voor de scheve foto 😅, ik word zelf een beetje zeeziek haha).


De kooklessen gaan nog rustig door.
Als eerste gerecht van de maand maart maakten we haringsalade met rode biet en appel.
Ik dacht dat het gerecht bij mij niet in de smaak ging vallen, maar integendeel! Verrukkelijke combinatie.


Als hoofdgerecht maakten we gepekelde en gerookte zalm met groentjes en kruidenpuree.
Ook weer een heerlijke combinatie van allerlei ingrediënten!
En de manier hoe de zalm werd bereid was weer iets totaal nieuws voor mij 😉 .


Aardappeltjes in de oven met gebakken zalm en tomaten met knoflook, njammie 🤤.
Heerlijke maaltijd en bovendien ook nog eens gezond!
Aardappeltjes in de oven moet ik eens wat meer maken, zo eenvoudig maar toch zo lekker.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Schoenen kopen… dat is bij mij altijd een hele zoektocht.
Ik had al tal van verschillende schoenenwinkels afgelopen maar steeds met hetzelfde resultaat.
Uiteindelijk deed ik nog een laatste poging en toen vond ik deze paar schoenen.


Friteuse aanzetten en ondertussen de frietjes snijden, zo is de olie op tijd warm.
Maar in dit geval niet, de friteuse was kapot… zucht.
Eigenlijk was het wel eens tijd voor een nieuwe friteuse en ik ben er zeer tevreden mee 🙂 .


Voorgerecht tijdens de kookles: Heilbot met parelcouscous.
Couscous had ik wel al eens gegeten maar nog niet in parelvorm.
Best wel lekker en zeer aangenaam om te eten.


Het hoofdgerecht: Rode poon met tagliatelle en twee soorten sausjes: vissausje en paprikasausje.
Ik vond het paprikasausje een ietsiepietsie lekkerder dan het vissaus.
Wat ook super lekker was (en bij iedereen in de smaak viel) waren de knolselderchips.


Ik durf het bijna niet zeggen… maar ik had nog nooit een donut in mijn leven gegeten.
Volgens mij koop ik het niet omdat de glazuur zo ongezond is en ook omdat ik niet weet hoe het deeg smaakt.
Maar onlangs bracht een stagiaire donuts mee voor haar laatste dag bij het bedrijf.


Dit was mijn kans om eens een donut te proeven!
Man, zoveel verschillende soorten en zo’n mooie kleurtjes.
Ik nam 2 helftjes van twee kleurtjes en…. donuts zijn lekker :D.


In de maak: Spirelli met kip, tomaten en courgette!
Super lekker en zeer gemakkelijk om klaar te maken.
En van de kleuren wordt je spontaan blij van.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Ik was bezig met een opdracht voor mijn opleiding fotografie.
Tot ik gesaboteerd werd door een klein lief zwart katje…
En tja, zoals iedere kat ging hij niet meteen weg.


De laatste kookles van de maand maart, we werden onderverdeeld in teams die één van de vier gerechten moesten maken. Het koud voorgerecht was tartaar van zalmforel met bieslookmayonaise, wasabi-mayonaise en krokant gedroogd vel. Trouwens mijn favoriet van de vier gerechten 😉 .


Daarna volgde een warm voorgerecht: Dieppoisesoep.
Dat is eigenlijk een soep met veel garnituur  van mosselen en garnalen erin.
Ik vond het lekkerder dan ik had verwacht.


Daarna volgde nog een koud gerechtje: combinatie van krokante voorjaarsgroenten met licht geroosterde tonijnfilets. Dit gerecht vond ik iets minder, ik ben niet zo voor “te rauw” tonijn, van mij mocht het meer gebakken zijn (maar ik weet dat het zo niet hoort)…


Tadadada… Het hoofdgerecht gemaakt door mij en Kaatje.
Het was in hoeveboter gebakken melktongfilets, bedje van groene boontjes, pillaf rijst met kruiden en sausje met pernod. Super lekkere vis en alles paste er perfect bij 😉 .


Onee…. Een extra onderdeel in de vierde module: kostprijsberekening.
Ik zat precies terug op de schoolbanken haha 😀 .
Uiteindelijk viel het nog enorm mee en haalde ik 20/20 🙂 .


De eerste zak paaseitjes!
Vroeger at ik altijd melkchocolade maar ik ben al een tijdje overgeschakeld naar puur.
Het was wel even wennen maar uiteindelijk is puur mijn favoriete chocoladesmaak geworden.


Normaal gezien ga ik nooit naar een kringloopwinkel.
Niet dat ik er iets op tegen heb… het is gewoon mij ding niet.
Maar ik las dikwijls dat je schone spullen (voor de blog) kunt scoren daar en voila, het is nog waar ook 🙂 .


Lente-soepje in de maak: Kervelvelouté.
Een simpel soepje met een extra touch 🙂 .
Lekker, gezond en simpel om klaar te maken.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


In maart mochten we al een beetje proeven van mooie warme dagen.
En dan krijg ik spontaan zin in salades.
Kleurrijk, eenvoudig en super lekker!


Maart was blijkbaar drukker dan februari.
Dat vind ik totaal niet erg, beter te druk dan niets om handen hebben.
Ik vind wel dat de maanden voorbij vliegen (vind je ook niet?).
Ik kijk al uit maar de mooie warme lentedagen 🙂 .

Iets gepland in april? Winkelen met mijn zus, een uitstapje met twee vriendinnen, Pasen vieren, examen afleggen en genieten van het mooie weer.

Wat heb jij zoals uitgespookt in maart?
En wat zijn jouw plannen voor april?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie