Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | Maart 2018

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand maart:
Een kleurrijke kaasbuffet, terug contact met mijn zus,
iets speciaals in mijn boodschappentas en een mini boerderij in het dorp.


Achter de schermen | Maart 2018

Begin maart begon ik terug bij mijn ‘oud bedrijf’.
Als afscheidscadeau van het vorig bedrijf kreeg ik een doos celebrations.
Deze heb ik niet helemaal alleen opgesnoept, maar deelde ze uit op het werk.


In de vorige achter de schermen vertelde ik dat Pitou heel wat dingen kapot heeft gemaakt of gebroken heeft.
In maart waren de planten aan de beurt.
Er stond op een gegeven moment enkel een potje met aarde op de kast. En de plant? Die lag mooi op de grond.


Ik ga naar de winkel en ik neem mee water, eitjes en euh… een kat?!
Pitou vond het leuk om even in de boodschappentas te zitten.
Het gaf een hilarisch zicht 🙂 .


Ik ben al een tijdje bezig met de lenteschoonmaak.
Maar wegens tijdsgebrek blijft het meestal liggen.
Ondertussen heb ik wel alle keukenkastje proper gemaakt en dat geeft een goed gevoel.


Ik eet heel weinig chips, misschien om de twee – drie maanden eens een klein zakje.
En als ik dat eet, voel ik me direct al schuldig.
Maar als er dan nog eens iemand op je vingers kijkt telkens je een chips in je mond steekt…


De lente is ondertussen ook in het land.
En dat vraagt om kleurrijke en frisse gerechten.
Deze erwtjes met worteltjes zijn dan ook een aanrader 🙂 .
(Het recept komt later nog op de blog.)


Na meer dan acht jaar geen contact te hebben met mijn zus, kwam er in maart verandering in.
We spraken eindelijk, na al die jaren, eens af en gingen shoppen (en veel bijpraten uiteraard).
Uiteindelijk belanden we in een ijssalon en namen even een tea-time momentje.


In maart maakte ik een heerlijk paasgerechtje.
Deze platte kaastaartjes in een glaasje zijn verrukkelijk lekker en ook nog eens super simpel klaar te maken.
Bovendien heb je geen oven nodig om dit nagerecht klaar te maken.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Terwijl ik op de trein wacht, was er een mooie zonsopgang.
Een leuke start om de werkdag te beginnen.
Op foto lijkt het een pak minder mooi dan in realiteit.


De lessen van de kookcursus gingen ook verder door.
We maakten een kaasbuffet op creatieve wijze.
Daarnaast maakten we ook een soort paté.


Ieder jaar doe ik een poging om kruiden te planten.
Pitou gokte dat de oregano als eerst uitkwam en ik op de bieslook.
En het was de bieslook die eerst kwam piepen 😉 .


In de volgende kookles maakten we allerlei hapjes.
guacamole met chips, artisjoks met dipsaus, toastjes met champignons, broodjes belegd met geitenkaas en als aperitiefdrankje een sangria.
Afsluiten deden we met een chocolademousse (met een recept waarvan de eieren niet gescheiden hoeven te worden).


Normaal ging ik een tweede paasrecept maken, maar helaas lukte het niet van de eerste keer.
De tweede keer lukte de eiermuffins met bacon perfect!
Het recept stond jammer genoeg na Pasen online 🙂 .
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Het duurde niet lang of ik sprak een tweede keer af met mijn zus.
We gingen terug shoppen en aten heerlijk frietjes.
De bestelling liep iets minder vlot… Het was meer hilarisch. Zeker als ze vragen of er zout op de frietjes mag en jij “nee” antwoord en je zus “ja”.


De laatste les voor de Paasvakantie en de laatste les voor de lesgever.
We gaven hem carte blanche en ik moet zeggen dat dit tot nu toe de beste gerechten zijn van heel de kookcursus.
We maakten onder andere duif met een salade van prei en gegrilde aardappelen.


Af en toe game ik eens graag, ook al is het misschien 2 keer op een jaar dat ik een game speel.
Deze game, Secret of mana, is pure nostalgie, het is namelijk een remake.
Ik heb dit dikwijls gespeeld in mijn jeugdjaren 🙂 .

 


Nog niet zo lang staat er ieder jaar met Pasen een mini-boerderij in het dorp.
Ik liep toevallig in de winkelstraat en kon het niet laten om de schattige diertjes te bezichtigen.
Er waren schapen, geiten, een pony en … een klein varkentje 🙂 .


Maart was een behoorlijk drukke maand.
Ik heb veel gedaan en ik ben veel weggeweest maar ik merk dat het koken er een beetje op achteruit is gegaan… oepsie…

Iets gepland in april? Niet echt behalve Pasen vieren, proberen meer recepten te maken en verder doen met de lenteschoonmaak.

Wat heb jij zoals uitgespookt in maart?
En wat zijn jouw plannen voor april?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments