Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | Juli 2016

Hey, welkom in de 1e “Achter de schermen”.

Juli was een drukke maand, maar echt een super drukke maand: twee weken vakantie (eindelijk!), driedaagse in Malmedy, twee fietstochten met de buurvrouwen, etentje met de collega’s, verjaardagfeestje, veel recepten gemaakt, … en vooral aan mijn vernieuwde blog gewerkt!

Benieuwd wat ik in juli heb gedaan? Lees dan snel “Achter de schermen | Juli 2016”.


Achter de schermen | Juli 2016

Begin juli ben ik met enkele collega’s van het werk gaan eten in een Arabisch restaurant.
De sfeer zat goed, het restaurant was super gezellig…. maar helaas Arabisch eten is niets voor mij.
Je bent er voor of niet.

Arabisch restaurant


Ik woon sinds oktober alleen, maar zo alleen ben ik niet want ik heb twee super toffe buurvrouwen.
In één van de weekends in juli zijn we samen gaan fietsen en uiteraard hoort er ook lekker eten bij: Frietjes met stoofvlees!Frietjes met stoofvlees


Betrapt, ik ben deze maand inderdaad bij het frituur gestopt.
Het komt 1 à 2 keer per maand voor dat ik eten ga afhalen.
Meestal is het op een vrijdag of in het weekend, dan heb ik geen zin om te koken…Frituur


Ik ben drie dagen in Malmedy geweest, een prachtige bosrijke streek dichtbij de Duitse grens.
Op de foto zie je het hotel, Le Jardin Fleuri.
Het is de vijfde keer dat ik hier al kom,… maar hier krijg je binnenkort nog een artikel over.Malmedy


Bouwverlof = 2 weken vakantie! En als ik vakantie heb, wil ik zoveel mogelijk recepten maken.
Ik begon met iets super makkelijks om te maken: Broccolipuree met zalm en pijnboompitten.
Een super combinatie!  (Het recept wordt later nog gepubliceerd.)Broccolipuree met zalm en pijnboompitten


Vakantie wilt ook zeggen ontspannen, dus ben ik met mijn mama en mèmè gaan shoppen in Antwerpen.
En van al dat shoppen krijg je uiteraard honger.
Ik at kalkoenfilet in een paprikasausje met kroketjes en een salade.Kalkoenfilet in een paprikasausje met kroketjes en een salade


Één van mijn favoriete gerechten: Perzik met tonijn!
Zeker op warme zomerse dagen.
Het is verfrissend lekker en het oogt ook heel mooi.
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)Perzik met tonijn


Ik ben bezig met alle recepten van mijn “oude” blog een make-over te geven.
Wat me opvalt is dat ik eerst al mijn lievelingsrecepten een make-over geef.
Deze pasta met bolognese saus is en blijft mijn favoriete (pasta)gerecht!
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Juli betekent ook mosselmaand: één keer per jaar eet ik mosselen bij mijn grootouders.
We konden buiten op het terras eten want het was fantastisch goed weer.
Het was een super gezellig avond, voor herhaling vatbaar 🙂Mosselen


Makro-food! In de Makro kies ik altijd voor de hamburgers.
Ik vind die daar zo lekker, al moet ik zeggen dat ze vroeger nog lekkerder waren.
De salade vind ik maar niets: 1/4 van een tomaatje en de rest is sla…Hamburgers


Meestal heb ik nog pitabroodjes van een pitaschotel over en de ideale manier om deze weg te werken is een lekker receptje maken. Zeg nu zelf, ziet dit pitabroodje opgevuld met kip en groentjes er niet lekker uit?
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)


Fietstochtje nummer twee met de buurvrouwen! We aten deze heerlijk bruschetta’s.
Alleen vond ik het raar dat er maar vier bruschetta’s op het bordje lagen, terwijl we met drie personen waren.
Maar dat hadden we snel opgelost, we sneden de bruschetta’s allemaal 2-3 keer door en zo kon iedereen van genieten van de verschillende bruschetta’s.Bruschetta's


Met het warme weer hadden we niet zoveel honger, dus bestelde we na de bruschetta’s garnaalkroketten.
Je hebt diepvries garnaalkrokketen of zelfgemaakte garnaalkrokketen, en deze waren zeer overtuigend zelfgemaakte.
Het was lang geleden dat ik nog zo’n super lekker garnaalkrokketen heb gegeten.Garnaalkroketten


Tijdens ons fietstocht naar huis,  besloten we nog een terrasje te doen onderweg.
Éen van de buurvrouwen stelde voor om een goeie “cremé glace” te eten!
Daar zeg ik geen “nee” tegen! Het werd een heerlijke dame blanche.Dame blanche


Meestal zie ik een hapje met kerstomaten en mozzarella op een stokje.
Ik wou het eens anders doen en maakte mijn eigen versie.
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)

Hapje met kerstomaten en mozzarella


Deze pitabroodjes met mozzarella, tomaat en ham zijn ook ideaal om te maken als je nog pitabroodjes over hebt. Super snel klaar en handig om als lunch op de eten.
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)Pitabroodjes met mozzarella, tomaat en ham


Ik heb al meer dan één jaar contact met een andere blogger, maar we hadden nog nooit afgesproken.
Daar hebben we in juli werk van gemaakt en we trokken (met ons fototoestel) richting de zoo van Antwerpen.
Het was een super leuke dag!De zoo van Antwerpen


Ik hou van eenvoudige en gemakkelijke pastagrechten!
Deze linguine met champignonroomsaus en kip staat op een mum van tijd op tafel en is zo lekker.
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)Linguine met champignonroomsaus en kip


Mijn pèpè is verjaart eind juli, dat betekent inderdaad een verjaardagfeestje.
Op zijn verjaardag zelf, nodigt hij en mijn mèmè ons uit bij hun thuis voor enkele hapjes.
Later volgt nog een familie-etentje. Er waren koude en warme hapjes: Meloen met ham en zelfgemaakte (!) worstenbroodjes (deze waren super lekker).Meloen met ham en zelfgemaakte worstenbroodjes


Daarna volgde er nog olijfjes, kipsatés, kaas, … en uiteraard mag een glas met bubbels niet ontbreken 😉Een glaasje bubbels met olijfjes, kipsatés, kaas, ...


Vroeger at ik niet graag rijst.
Zo’n bordje rijst met wat ananasstukjes erdoor en een hele kipfilet.
Maar als ik er nu een eigen recept van zou maken? Zo gezegd, zo gedaan en nu eet ik al meer rijst.
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)Rijst met een groenten in een zoetzure saus


Voor het familie-etentje gingen we naar de Colmar. We kozen voor de genietersmenu: voorgerechten (buffet) – hoofdgerecht – nagerechten (buffet). We vonden allemaal dat de Colmar vroeger beter was qua eten, maar toch hebben we er allemaal van genoten. Ik koos voor het hoofdgerecht: hamburger met frietjes.
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)Hamburger met frietjes


Het dessertenbuffet was het beste van het etentje.
Eerlijk gezegd, zat ik al goed dik van het voorgerecht en het hoofdgerecht maar ik kon het toch niet laten om vanalles van het dessertbuffet te nemen (ook herkenbaar bij jou?).Dessertenbuffet


Ow, bijna vergeten. Ik heb ook veel tijd gespendeerd in het vernieuwen van de blog.
Eindelijk een eigen domeinnaam en een nieuwe lay out!
Ik ben er best tevreden mee 🙂
(Het artikel kan je trouwens hier nalezen).Vernieuwde blog

Wat heb jij zoals uitgespookt in Juli?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

2 Comments

  • Reply van laneghem christine

    goed gedaan jennifer heel mooi

    13 augustus 2016 at 9:29 PM
    • Reply Jennifer's kookkunsten

      Dank je wel 🙂

      14 augustus 2016 at 10:15 AM

    Plaats een reactie