Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | Januari 2019

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand januari:
Iets speciaals in mijn boodschappentas, de laatste gerechten van de kookles,
een nieuwe opleiding begonnen en voor de eerste keer witloofrolletjes met ham en kaassaus gemaakt.


Achter de schermen | Januari 2019

Het lijkt wel of nieuwjaar al heel lang is gepasseerd.
Maar het is toch maar ongeveer één maand en twee weken geleden.
Dit at ik op nieuwjaar: Hapje scampi met kerrie-appeltjes – Warme hapjes – Kaasschotel – Pralines.


Januari is ook de maand dat de solden beginnen.
Niet dat ik een solden-freak ben, maar ik doe het eens om er tussenuit te zijn.
Als lunch koos ik voor frietjes met stoofvlees en salade, njammie 😀 .


Boodschappen gedaan!
Oei, wat is dit hier?!
Het is mijn lieve kleine schat Pitou <3 .


De laatste gerechten van de kookopleiding module drie.
We maakten een heerlijke velouté carmen.
Een super lekkere en smaakvolle soep.


Normaal maken we iedere les twee gerechten, maar in deze les werden er drie gerechten klaargemaakt.
Als voorgerechten maakten we flensjes met kaassaus (in taartvorm).
Dit was echt ongelooflijk lekker, lekkerder dan ik had verwacht!


En dan het laatste gerecht: Frietjes met steak, twee sausjes en mangosalade.
De mangosalade was verrassend heel lekker erbij.
Het was een leerrijke en toffe laatste les!


Ook thuis wordt er volop verder gekookt.
Met het winterweer smaken ovenschotels dubbel zo lekker.
Deze ovenschotel met macaroni, broccoli en gehakt ging net de oven in!
(Het recept kun je hier terugvinden.)


De laatste tijd start mijn weekend zo: Chocolademousse met heel veel chocolade!
Ow… Ik krijg er weer al zin in.
En nee, ik heb echt geen chocoladeverslaving…


Ik had nog nooit witloofrolletjes met ham en kaassaus zelf gemaakt…
Een schande… maar daar is ondertussen verandering in gekomen.
Eigenlijk is het nog niet zo’n moeilijk gerecht om te maken.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Alle visjes zwemmen in het water, alle visjes, alle visjes…
Pitou nam het ietske te letterlijk…
Maar kun je er kwaad om worden?


Ook voor Valentijn moeten er gerechten gemaakt worden: Valentijnspannenkoeken met peertjes.
Uiteindelijk heb ik besloten om de peertjes niet in de pannenkoek te verwerken maar om ze er gewoon bij te serveren.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Mijn leven is al zo hectisch dus heb ik uit het niets besloten om nog een opleiding erbij te doen…
Eind januari ben ik gestart met een opleiding fotografie.
De eerste twee lessen waren tot nu toe al top!


Normaal heb ik niets met Valentijn maar ik had blijkbaar inspiratie teveel.
Ik maakte namelijk nog een tweede valentijnsgerecht: garnaalsalade met hartjestoast.
Deze salade is echt super lekker! Een aanrader 😉 .
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Eind januari wou ik toch nog even snuffelen in de solden.
Heel veel kleren heb ik trouwens niet gevonden.
En deze spaghetti bolognese was ook niet in de solden 😀 .


En we sluiten “achter de schermen van januari” af met een foto van Pitou.
Hij is echt een schatje en zo lief.
Ik zou niet meer zonder hem kunnen <3 .


Januari was een toffe maand.
Lekkere gerechten gegeten, veel gaan winkelen, Pitou verwend, …
Hopelijk wordt februari ook een top maand!
Misschien nog iets te vroeg, maar ik kijk al enorm uit naar de lente!

Iets gepland in februari? Verder uitkijken naar de opleiding fotografie en start van module vier van de kookopleiding. Meer heb ik eigenlijk nog niet gepland 🙂 .

Wat heb jij zoals uitgespookt in januari?
En wat zijn jouw plannen voor februari?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie