Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | Februari 2019

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand februari:
Start van module vier in de kookopleiding, keukenrol gekocht dat ik niet kan gebruiken,
een grote pan verse bolognese saus (njammie) en mijn mooiste foto voor tijdens de fotografie-opleiding.


Achter de schermen | Februari 2019

Begin februari startte de vierde module van de opleiding hulpkok: Dagschotels met vis.
We gaan verschillende soorten vissen en schaaldieren klaarmaken, vis leren fileren, …
Ik kijk er enorm naar uit want ik eet heel graag vis (liever dan vlees).


Op stap met mijn lieve buurvrouw.
Het was al een tijdje geleden dat we samen nog iets hadden gedaan.
Iets gaan drinken en even bijbabbelen, het deed enorm deugd.


Het eerste gerecht van de module dagschotel met vis: Een ovenschoteltje met mosseltjes, prei en kaas.
Het was veel lekkerder dan ik had verwacht 😀 !
Super combinatie en zeker voor herhaling vatbaar.
(Ik wil trouwens de ovenschaaltjes meenemen naar huis…)


Daarna volgde een papillot met kabeljauw en groentjes geserveerd met tomatensaus en pilav rijst.
Heerlijk lekker en gezond gerechtje 😉 !
(Het was wel een beetje teveel…).


Mmm… bladerdeegstengels met kaas.
Verslavend lekker en zeer eenvoudig klaar te maken.
Dit hapje is trouwens verkozen tot recept van de maand.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Dagje verlof = dagje koken.
Ik maakte onder andere een grote pan verse bolognese saus.
Nu krijg ik plots weer zin in pasta bolognese…
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Keukenrol was bijna op dus tijd om nieuwe te kopen.
Toen ik thuis de keukenrol uit de verpakking haalde, zag ik deze leuke motiefjes erop.
Zeg nu zelf, ik kan mijn keukenrol toch niet gebruiken met deze schattige motiefjes…


Verse granola in de maak!
Super eenvoudig klaar te maken, gezond en uiteraard super lekker.
Ik eet granola altijd als ontbijt met een stukje fruit en een potje yoghurt.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Begin februari had ik gehoopt om nog een paar solden te scoren.
Qua kleren is het niets geworden maar qua keukenprulletjes was het scoren 🙂 . Ik kocht leuke mini pannetjes, leuk voor een aperitiefhapjes en verder kocht ik ook nog een leuk potje (ondertussen heb ik er nog eentje bijgehaald).


Is het al terug kerstmis?
Het leek even zo met deze drie verrukkelijke hapjes.
Het was zalmmousse met een mierikssausje, gepaneerde en gebakken mosseltjes met tartaarsaus en tonijntartaar met groene pesto.


Na de feestelijke hapjes, een kleurrijk en smaakvol hoofdgerecht.
Rolletjes van schartong en zalm met spinazie op een bedje van prei, tomaatjes uit de oven en zwarte pasta (inktvis). Lekkere combinatie en weeral gezond 🙂 .


Meestal drink ik altijd gewone zwarte thuis maar op het werk hebben ze allerlei verschillende smaken.
Uiteraard test ik graag theesoorten uit en deze zwarte thee met bosvruchten is super lekker.
Ondertussen heb ik thuis ook al een doosje aangeschaft, ideaal om de avond af te sluiten.


Niets is lekkerder dan zelf sausjes maken.
Heel lang geleden had ik eens mayonaise proberen maken, uiteraard direct mislukt…
Maar zie nu! De perfecte mayonaise en eerlijk gezegd supersimpel om te maken (als je weet hoe het moet 😉 )!
(Het recept kun je hier terugvinden.)


De laatste gerechten van de kookopleiding van februari.
Dit gerechtje zat er weer boem op.
Het was een vispannetje met kabeljauw, zalm en coquilles.


De lente op mijn bord!
Schelvis met mosterd-aardappelpuree en lente-groentjes.
Heerlijke combinatie en de eerste keer dat ik schelvis at, njammie.


Voor de opleiding fotografie moesten we onze mooiste foto meebrengen.
Geen probleem, ik wist direct van wie ik een foto ging meebrengen, alleen was het moeilijk om te selecteren uit honderden foto’s. Uiteindelijk is het deze geworden en uiteraard was iedereen direct verliefd op Pitou 😀 .


Februari, weer een drukke maand achter de rug.
Niet qua gerechten thuis klaargemaakt (helaas), maar qua opleidingen wel.
En het zwemmen… euh, tja ik beken… dat heb ik even opgegeven wegens te druk (Whoeps…).

Iets gepland in maart? Uitkijken naar de lente (en interieur decoratie aanpassen), lentegerechten maken, kook- en fotografielessen verderzetten en een grote stap zetten in mijn persoonlijk leven (niets echt iets spectaculair…).

Wat heb jij zoals uitgespookt in februari?
En wat zijn jouw plannen voor maart?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie