Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | Februari 2018

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand februari.
Kookcursus module 2 ging van start, een afscheidsetentje op het werk,
laptopscherm met daarnaast twee uitstrekkende voetjes en een afscheidscadeau op mijn laatste werkdag.


Achter de schermen | Februari 2018

Het was geleden van 1 april dat ik naar de bioscoop was geweest… (nee, dit is geen grap…)
Ik zeg altijd dat ik het wat vaker moet doen, maar het komt er gewoon niet van (tijdsgebrek).
Maar The Maze Runner 3: The Death Cure moest ik absoluut in de bioscoop zien, de film was trouwens beter dan verwacht 😀 .
Bioscoop: The Maze Runner 3 - The Death Cure


Ik heb één jaar ergens anders gewerkt (met enkele collega’s) en begin maart moet ik terug naar het “oud” bedrijf.
In december hielden we al een afscheidsetentje voor een collega die dezelfde maand vertrok.
Maar in februari hielden we terug een afscheidsetentje voor de collega’s die begin februari vertrokken en ook voor mij (eind februari).
Afscheidsetentje


Kookcursus module 2 ging van start in februari, de eerste les was pure theorie.
De tweede les gingen we direct aan de slag.
We maakten verschillende (zeer geslaagde!) aperitiefhapjes en een aperitiefdrankje op basis van jenever.
Kookcursus - verschillende aperitiefhapjes en een aperitiefdrankje


In februari was ik al volop bezig met recepten voor de maand maart.
Ondertussen staat dit recept, mozzarellahapje met parmaham en rucola sla, al op de blog.
Een zeer fris en super simpel hapje om klaar te maken.
(Het recept kun je hier terugvinden.)

Mozzarellahapje met parmaham en rucola sla


Een tweede gerecht dat ik maakte was: wok met rundvlees, groenten en noedels.
Meestal gebruik ik in mijn wokgerechten kip, en maar deze keer wou ik het absoluut eens anders doen.
Het was een enorm succes!
(Het recept kun je hier terugvinden.)

Wok met rundvlees, groenten en noedels


Er moeten ook nagerechtjes worden klaargemaakt.
Het was al een tijdje geleden dat ik een cake had gemaakt.
Ik ging niet voor de klassieke cake maar voor een marmercake.
(Het recept komt later nog op de blog.)

Marmercake


Ik was heel geconcentreerd aan het werken voor de blog maar plots werd ik afgeleid.
Ik zag naast mijn laptopscherm twee uitstrekkende voetjes tevoorschijn komen.
Mijn concentratie was toen voor een tijd weg en alle aandacht ging naar Pitou.

Twee uitstrekkende voetjes


Van mei tot januari heeft Pitou niets gebroken of kapot gedaan.
Maar de afgelopen twee maanden waren iets anders: 2 planten omgestoten (helaas niet meer kunnen reden), vetplantje op de grond (afwachten of het nog overleefd), 1 plantje terug kunnen herplanten, een schaapje voor pasen (poot is stuk), een houten schaap voor pasen (al iedere dag op de grond gelegen ipv op de kast).
Op onderstaande foto is mijn tandenborstelhouder stuk, ik kwam thuis van het werk en ging naar de badkamer: “Pitoouuuu, wat is dit nu weer?!”

Pitou breken en kapot maken


In de kookcursus gebruiken we meer ingrediënten dat ik nooit gebruik en ook het combineren ervan.
In de derde les maakten we een salade met scampi en mangodressing.
Normaal eet ik niet graag scampi, maar dit bordje heb ik toch heerlijk opgesmuld.
Salade met scampi en mangodressing


Ik wou altijd al een tiramisu met rode vruchten maken.
Thuis is het nog niet gelukt, maar ik was super blij toen we het in de les gingen maken.
En het was lekkerder dan verwacht!
Tiramisu met rode vruchten


Ondanks dat Pitou de laatste tijd zoveel dingen brak of kapot maakte, kreeg hij in de februari twee nieuwe speelgoedjes. Ow ja, hij wou absoluut niet in de camera kijken… Hij had geen zin om te poseren.
De speelgoedjes zijn nog niet een heel groot succes, de ene dag speelt hij ermee, de andere dag kijkt hij er niet naar om.

Twee nieuwe speelgoedjes


Op mijn laatste dag op mijn werk (voor ik terug naar mijn “oud” werk ging), gaf ik de begeleidster een cadeautje.
Ik gaf haar een watergietertje in de vorm van een olifant.
Eerlijk gezegd ben ik een beetje jaloers (ik kan dit ook goed gebruiken 😉 ).

Een watergietertje in de vorm van een olifant


Februari was een zeer rustige maand.
Er is niet heel veel gebeurt, ik heb genoeg receptjes gemaakt voor de komende weken, kookcursus gingen weer vlot vooruit, … De boog kan niet altijd gespannen staan 🙂 .

Iets gepland in maart? Terug starten bij mijn vorig werk, een paasrecept klaarmaken, uiteraard ook het appartement versieren met paasspulletjes, voluit gaan voor de kookcursus en voor de rest zie ik wel wat maart brengt 🙂

Wat heb jij zoals uitgespookt in februari?
En wat zijn jouw plannen voor maart?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie