Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | December 2018

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand december:
Na één jaar en drie maanden is het gebeurd, stress en druk om feestrecepten te maken,
chaos in de keuken door een simpele salade en het mooiste cadeau dat ik al een tijdje in mijn leven heb.


Achter de schermen | December 2018

Een gevogelteconsommé met oesterzwammen.
Het eerste gerecht van de kookcursus van de maand december.
Het soepje was beter dan verwacht 🙂 .


Na de soep volgde een gerecht met hindegebraad, peer en wiltoof en puree.
Heerlijke combinatie en past perfect in dit seizoen.
Ik had trouwens nog nooit hindegebraad gegeten, best wel lekker.


December staat uiteraard ook in het teken van feestrecepten.
In november maakte ik al een feesthapje, dus tijd voor een feestelijk voorgerechtje.
Torentjes met courgette, aubergine, tomaat en mozzarella, een top combinatie.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Ola, Sinterklaas was langs geweest op het werk.
We zijn wel heel braaf geweest blijkbaar 😀 .
Het liefst zou ik alles meenemen naar mijn bureau, maar ik hield het toch uiteindelijk bij  drie kleine chocolaatjes en een speculaaskoek.


En Sinterklaas komt ook voor brave katjes.
Pitou werd duidelijk weer super hard verwend 🙂 .
Hij is dan ook heel braaf geweest in 2018 (kuch kuch 😀 ) .
(Het artikel kun je hier terugvinden.)


Begin december had ik eindelijk Pitou zijn kerstmuts klaar!
Weinig haakervaring maar het is me uiteindelijk toch gelukt.
Het doel was om kerstkaartjes met Pitou en deze muts te maken.


Het zwemmen hou ik (momenteel) nog steeds vol.
Al is het lastig nu het kouder en het vroeg donker word.
Maar de kerstversiering aan het zwembad doet al heel veel.


Hapjestijd tijdens de kookles!
We maakten gevulde champignons en gehaktballetjes met bearnaisesaus.
Beide hapjes waren verrukkelijk lekker.


Daarna volgde het hoofdgerecht: parelhoen met amandelkroketjes, champignons en vijgen.
Super lekker, ik eet trouwens heel graag parelhoen. En ik ben zo trots op de amandelkroketjes, die ik in mijn eentje (met hulp van de leerkracht) voor de groep heb gemaakt.


En na één jaar en 3 maanden is het gebeurd….
Ik snee door mijn nagel in mijn vinger.
Dader: demi chefmes, Doel: prei, slachtoffer: mijn linker wijsvinger…


Het doel was om met de kerstmuts kerstkaartjes te maken maar dat draaide iets anders uit.
Pitou vond de kerstmuts maar niets… En ik wou hem er niet mee martelen.
Het werden dus drie verschillende kerstkaartjes met pitou zonder kerstmuts. 


Nagerechtje voor de feestdagen in de maak.
Het werd een dessertje met speculaas, rood fruit en mascarpone.
Een heerlijke combinatie.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Salade met ham, sla, appeltjes en een mosterddressing.
De mosterddressing was verrassend lekker en paste perfect bij de salade.
Een eenvoudige maar lekkere salade.


Lam met groene pesto, rode kool met appel en aardappeltjes uit de oven.
Het was jaren geleden dat ik nog rode kool had gegeten… En… ik eet het nog steeds niet graag.
De aardappeltjes en het lamsvlees daarentegen waren veel lekkerder 🙂 .


Neeeee…. Pitou….
Ik was alles aan het klaar zetten om cadeautjes in te pakken.
Ik draaide me vijf seconde en Pitou zat in de kast waar zijn cadeautjes lagen.


Pitou hielp mee met het inpakken van… zijn eigen cadeaus.
Volgens mij is het inpakken goedgekeurd.
Het was wel niet zo gemakkelijk inpakken met Pitou in de buurt 😛 .


Het was wel een enorme druk en stressvol om feestrecepten te maken.
Maar het allerlaatste was dit hoofdgerecht: Kalkoenhaasje met champignonroomsaus, witloof en kroketten.
Een zeer eenvoudig maar feestelijk hoofdgerecht.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Laatste kookles voor de kerstvakantie.
We maakten twee hapjes klaar, beide weer twee succes gerechtjes.
Het waren mini salamipizza’s en pasta met olijventapenade.


Daarna volgde een voorgerechtje: Oesterzwammen en bladerdeeg.
Eigenlijk een soort vol-au-vent maar dan met champignons.
Super lekker, maar een beetje te veel, zeker als er nog een hoofdgerecht volgt.


We maakten deze kookles drie gerechten in plaats van twee.
Het viel mee om de gerechten klaar te maken maar het was een beetje proppen om alles op te krijgen.
Als hoofdgerecht maakten we een Thaise rundersalade, njammie.


Zeer lang geleden dat ik nog eens soep had gemaakt.
Ik had al een tijdje zin om erwtensoep te maken.
En de soep was lekkerder dan ik had verwacht!
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Ja watte… Heel de keuken overhoop voor een simpele salade.
Ach ja, een foodie creëert nu eenmaal chaos in de keuken.
Het was trouwens een salade met spek, appel en witloof.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


En uiteraard was het eind december kerstmis.
Mijn favoriete feestdag van het jaar 🙂 .
Ik at een heerlijke gourmetschotel met groentjes.


Cadeautjestijd!
Pitou kreeg op kerstdag twee cadeautjes: Felix part mix snacks en een nieuw speelgoed (hij heeft er nog niet genoeg…)
Een artikel van Pitou en de feestdagen volgt nog 😉 .
(Het artikel verschijnt binnenkort op de blog.)


En mijn cadeau van Pitou?
Ach, ik moet niets van Pitou, hij is het schoonste cadeau dat ik ooit heb gekregen, meer moet ik niet hebben.
PS: Het was niet simpel om Pitou een lintje om te doen…


December was druk, druk, druk… maar het is mijn favoriete maand (samen met augustus).
Ik heb me super geamuseerd en twee weekjes vakantie gehad.
Helaas ging het met de blog minder, door het donkere weer lukte het nemen van de foto’s voor de recepten moeilijk.
En aangezien ik perfectionistisch ben… word dat dus opnieuw…
Ik hoop dat het snel terug mooi weer wordt (ik vrees toch dat ik nog geduld moet hebben).

Iets gepland in januari? Kerstboom terug opbergen 🙁 , Pitoutje verwennen, nieuwjaarsdrink op het werk, shoppen met mijn zus en hopen op beter weer.

Wat heb jij zoals uitgespookt in december?
En wat zijn jouw plannen voor januari?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie