Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | Augustus 2016

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand augustus.
Augustus was iets minder hectisch dan juli, maar toch nog behoorlijk druk.
één weekje vakantie, vele fietstochtjes, mijn verjaardag, zomerse gerechtjes gemaakt, …


Achter de schermen | Augustus 2016

We trappen achter de schermen van augustus af met een ongezonde maaltijd.
Als ik een pizza eet, is het meestal pizza Hawaï (= ham en ananas).
Waarschijnlijk was het op een vrijdag, dan kook ik meestal niet.pizza Hawaï


Een heerlijk perzikslaatje met mozzarella en serranoham.
Deze salade is echt een smaakbommetje.
Heerlijk op een warme dag in augustus.
(Het recept kun je hier terugvinden.)perzikslaatje met mozzarella en serranoham


In augustus ben ik weer veel gaan fietsen en dat moet uiteraard telkens beloond worden met lekker eten 🙂
Tijdens ons eerste fietstocht van augustus, aten we loempia’s en calamares als aperitief.
En afsluiten deden we met deze lekkere dame blanche.Dame blanche


Ik zou eerlijk gezegd meer rijst moeten eten.
In augustus heb ik dit maar één keer gegeten.
Deze rijst met kip in een groenten-zoetzure saus blijft mijn favoriete onder de rijstgerechten.
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)


Fietstochtje nummer 2, helaas heb ik geen foto’s genomen onderweg.
We sluiten ons tochtje af op het terras bij één van de buurvrouwen.
Een glaasje wijn, kaasblokjes, … meer moet het niet zijn.Een glaasje wijn, kaasblokjes, ...


Ik zei er net dat ik maar één keer rijst heb gegeten in augustus.
Maar dat is helemaal niet waar!
Ik maakte deze heerlijke nasi goreng met sla, tomaat en spiegelei.
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)

Nasi goreng met sla, tomaat en spiegelei


Slasoep!
Weinig mensen kennen deze soep en kijk raar als ik zeg “Ik heb slasoep gemaakt.”
Is dat wel lekker? Ja, tuurlijk!  Een echte aanrader om het eens te maken.
(Het recept kun je hier terugvinden.)

Slasoep


Happy birthday to me 😀
Voor mijn verjaardag zorgde ik voor enkele zelfgemaakte hapjes zoals gerookte zalm in een potje en slasoep 😉
Als hoofdschotel koos ik voor een koude schotel met kip en zalm, veel groenten, aardappelen en stokbrood.

Koude schotel met kip en zalm, veel groenten, aardappelen en stokbrood


Het warme weer vroeg om lekkere koude aperitiefhapjes.
Ik maakte onder andere deze heerlijke perzik met tonijnsalade.
één van mijn favoriete aperitiefhapjes!
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)Perzik met tonijnsalade


Verder maakte ik dit eenvoudig hapje: gerookte zalm en ajuin.
Met slechts drie ingrediënten is dit hapje gemaakt.
(Het recept kun je hier terugvinden.)Zalmhapje met ajuin


Nagerechtje in de maak!
Aangezien het aardbeienseizoen voorbij is, zal dit receptje volgende jaar worden gepubliceerd.
Ik kan je wel al de naam van recept verklappen: Cake met aardbeien en mascarpone.
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)Cake met aardbeien en mascarpone


Fietstocht nummer … euh … ik denk nummer 3.
Dit was een onverwachts fietstocht en het werd niet zo’n hele lange trip.
Als tussenstop begonnen we met een aperitief, een glaasje Kirr, en daarna aten we heerlijke mosseltjes.
En dat allemaal in het zonnetje op een super gezellig terras 🙂

Mosseltjes


De dag erna zat ik paella te eten met mijn twee buurvrouwen op het terras.
Ik dacht eerst “heeft die nu uren staan koken voor deze paella”.
Maar toen vertelde ze zelf dat het diepvries paella is waaraan er nog kruiden en scampi is toegevoegd (super lekker trouwens).Ppaella


De kat van de buren, een echte deugniet.
Alles wat op tafel ligt moet eraf.
Als we rummikub spelen, vliegt ze dus binnen 😉Kat van de buurvrouw


Een tripje naar de Olmense zoo.
Het was geleden van in de lagere school dat ik hier ben geweest, maar ik herinner er me toch niets meer van.
Ik moet zeggen dat het een zeer leuk park is, de moeite waard om het eens te bezichtigen!Olmense zoo


Dit zijn de ingrediënten om gekookte zalm te maken.
Super simpel om te maken trouwens!
Een van mijn favoriete manieren om zalm klaar te maken.
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)Gekookte zalm


Ieder jaar is het Beverse feesten (eind augustus).
Mijn buurvrouw vroeg om mee te gaan naar de garagefeesten (muziek, eten, …), blijkbaar is dat ieder jaar…
Ik at daar stoofvlees met frietjes en een salade.Stoofvlees met frietjes en een salade


Met het warm weer, heb ik meer zin in salades en koude gerechten.
Ik maakte deze koude schotel met zalm.
Een super zalige salade mmm…
(Het recept wordt later nog gepubliceerd.)Koude schotel met zalm

Wat heb jij zoals uitgespookt in Augustus?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie