Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | April 2019

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand april:
Weeral donuts op het werk, wegsmelten van Pitou,
lentegerechten in de maak en een bezoekje gebracht aan het stoffencircus.


Achter de schermen | April 2019

De achter de schermen van april starten we met een gerecht van tijdens de opleiding hulpkok.
Het was een super lekkere quiche gevuld met broccoli en zalm.
Zalige combinatie! De quiche is zeker en vast voor herhaling vatbaar 😉 .


Daarna volgde het hoofdgerecht: Zeewolf met notenboter en preipuree, beukenzwammen en een sausje.
Ik word blij van al die leuke kleurtjes op het bord!
Uiteraard was het ook super lekker.


Een grote pot macaroni met ham en kaassaus!
Heel eenvoudig en snel klaar te maken, kortom simpel maar lekker.
En men kan perfect enkele porties in de diepvries steken.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Fricandon in de maak!
Ik geloof poging drie al (whoops).
Maar deze keer zat het recept perfect 😉 .
(Het recept verschijnt later nog op de blog.)


Geef Pitou een handdoek en hij is super blij!
Pitou is zot van handdoeken.
Meestal “zoeft” hij er door, hij lijkt wel een handdoekmonstertje 😀 .


Shopdagje met mijn zus!
Daar hoort uiteraard lekker eten bij: zelfgemaakte kaaskroketten.
Merci zusje voor de foto (aangezien ik geen eigen foto kon nemen omdat ik met mijn schaduw in mijn bord zat -.- ).


We hadden een zeer aangename en plezante dag achter de rug.
Veel gelachen, veel gekocht, …
Afsluiten deden we met een vanille ijsje.


Deze heerlijke panna cotta met mangocoulis is een ideaal nagerecht om (met Pasen) te serveren.
Kleurijk, fris en ongelofelijk lekker.
Het is trouwens super simpel en kan perfect een dag op voorhand klaargemaakt worden.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Pasen liet ik en Pitou niet ongemerkt voorbij gaan.
We genoten samen en Pitou kreeg een cadeautje (nog niet genoeg verwend).
Een nieuwe knuffel, schaapje Wolly.


In april werd er een paasboerderij en voor de tweede keer een stoffencircus georganiseerd in de buurt.
Het stoffencircus is eigenlijk allerlei kraampjes vol met leuke stofjes, knoopjes, ritsen, …
Ik bezocht het circus met twee vriendinnen en we gingen uiteraard ook samen iets eten: een croque monsieur met salade.


Daarna bezochten we de paasboerderij en nog enkele winkels.
We hadden het echt getroffen met het weer, geen regen en aangenaam warm.
Afsluiten deden de twee vriendinnen met een milkshake en ik ging (hoe kan het ook anders met mijn chocoladeverslaving) voor een chocolademoelleux.


Aspergetijd!
Ik had al groene asperges gegeten maar nog nooit zelf in een gerecht verwerkt.
Dit lentegerechtje was dan ook een schot in de roos: Penne met groene asperges, zalm en broccolipesto.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Met het warme weer had ik niet veel zin om te koken.
En ik smakte naar heerlijke frisse salades.
Deze salade met kip, spirelli, broccoli, paprika en tomaatjes kwam dus als geroepen 😉 .


Ola, weeral donuts op het werk?!
Er was iemand jarig en hij zag dat de donuts van vorige keer in de smaak vielen.
Dat had hij inderdaad niet slecht gezien, gelukkig waren het deze keer mini versies.


Een lentehapje in de maak: een hapje met tonijn en groentjes.
Ik moet eerlijk zeggen dat het veel lekkerder was dan ik had verwacht!
Een top combinatie en een lekker fris hapje.
(Het recept verschijnt later nog op de blog.)


“Smelt smelt …”
Pitou moet niet veel doen of ik smelt al weg, haha 😀 .
Tegenwoordig is de lavabo één van zijn slaapplekjes.


Eind april had ik een examen maar ik was veel te vroeg…
Dus besloot ik de omgeving een beetje te verkennen.
Ik wist niet dat er zoveel mooie plekjes in de buurt waren.
(PS: Ik ben geslaagd voor het eerste examen, nog twee te gaan 😀 ).


April was best wel een gezellige maand.
Ook al ben ik minder gaan bloggen, ik ben nog steeds druk in de weer maar met minder stress.
En dat voelt uiteraard goed 🙂 . Ik heb nu meer tijd om mijn gerechten deftig en op een rustig tempo uit te werken. Verder heb ik ook al kunnen genieten van het mooie weer, dat helaas nu weer iets minder is (op dit moment lijkt het wel herfst buiten).

Iets gepland in mei? Examens en eindopdrachten! Dus fotograferen voor de opdrachten fotografie, leren voor het theoretisch examen hulpkok, … verder uiteraard nog koken, eind mei eindelijk één weekje verlof (het is geleden van Kerstmis) en Pitou verwennen.

Wat heb jij zoals uitgespookt in april?
En wat zijn jouw plannen voor mei?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie