Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | April 2018

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand april:
Lekker eten op een lente-overleg van het werk, spek en kabeljauw is een top combinatie,
een tweede kattentunnel aangeschaft en Diezel de waterrat.


Achter de schermen | April 2018

Begin april was het Pasen.
Mijn kast staat dan vol met leuke en kleurrijke paasspulletjes.
Alleen is er een lief klein zwart katje dat graag de kuikens van de kast gooit (en meestal onder de zetel verstopt).


Ik wou twee paasrecepten maken: kaastaartjes in een glaasje en eiermuffins met bacon.
Het eerste gerecht was geen probleem, helaas waren de eiermuffins niet van de eerste keer gelukt.
De tweede poging had ik meer succes, maar het recept werd na pasen gepubliceerd 🙁 .
(Het recept kun je hier terugvinden.)


De lente is in het land en dat is dus ook te zien in de gerechten 🙂 .
Ik maakte een smaakvol pastagerecht met farfalle, ham en erwtjes.
Super lekker en zeer eenvoudig klaar te maken!
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Voor het werk moesten we een foto jonger dan 12 jaar en een foto dat mijn beroep uitbeeld doormailen.
Niet simpel, maar dit is de foto geworden.
Ik ben vooral een CAD-tekenaar (Pitou = kat = CAD), werk vooral met de computer, drink heel veel thee en snoep graag.


Ik wou al lang een andere achtergrond voor de gerechten (= food backdrop).
In april vond ik de moed en ging aan de slag.
Het is nog niet helemaal wat ik wou, maar ik kan er toch een stuk mee verder doen 🙂 .
(Tips zijn altijd welkom.)


Ik verklaarde mijn collega een beetje zot, toen ze zei dat ze twee kattentunnels had.
En enkele weken later…. had ik er zelf twee.
De nieuwe kostte 1,50 euro, de andere kostte 15 euro en rarara welke valt er in de smaak?


Na twee weken geen kookles (door paasvakantie), vlogen we er na de vakantie terug in.
We maakten een salade niçoise.
Super lekker en een ideaal lentegerechtje 🙂 .


Na de heerlijke salade niçoise, maakten we een hoofdgerecht: wok met rundvlees.
We werden ook voor de eerste keer echt aparte vrijgelaten om de borden ieder voor zich op te maken.
Ik ben best wel tevreden met het eind resultaat 😀 .


Uiteraard worden er al gerechten gemaakt voor de maand mei en juni.
Waaronder een heerlijke maaltijd met broccolipuree, kabeljauw en spek.
Ik wist niet dat spek in combinatie met kabeljauw zo lekker kon zijn 😮 .
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Eind april was er een lente-overleg op het werk.
Na 2 workshops, cijfers en kennismaking met collega’s van een andere afdeling schoven we aan tafel voor een driegangenmenu. We begonnen met een smaakvolle rundcarpaccio.


Na het voorgerecht, komt er uiteraard een hoofdgerecht.
Dit was gegrilde zalm met preipuree.
Een heerlijke combinatie 🙂 .


En dan het nagerechtje!
Volgens mij was het een soort kaastaartje (met een iets te groot muntblaadje…).
Het was een geslaagde avond, zowel het gezelschap als het eten 😉 .


De laatste kookles van april, binnenkort zit trouwens de 2de module er al op.
We maakten een pastasalade met tonijn en groentjes.
Een zeer smaakvol bordje!


Mmmm… Dit was zo heerlijk.
Zelfgemaakte frambozenijs met sabayon.
Ik had zo twee bordjes kunnen opsmullen 😀 .


Ik probeer meer foto’s te trekken tijdens het maken van de gerechten.
Hier ben ik aan de slag gegaan voor een heerlijk tonijnhapje.
De foto van de ravage in de keuken laat ik liever weg…
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Tja, het was van korte duur.
Bij dit gerecht was ik een foto vergeten trekken terwijl ik het aan het maken was.
Een heerlijk ontbijt met wentelteeftjes met bacon en banaan.
(Het recept kun je hier terugvinden.)


Tssss…. Pitou toch.
De laatste tijd vindt hij het leuk om vooral Diezel (soms Alfred) in zijn drinkbak te leggen.
Meestal ligt hij nat naast zijn drinkbak maar deze keer lag hij er nog in…. Diezel, de waterrat.


En als laatste een foto van op het werk met mijn bureaublad met Pitou.
Hoe kan het nu ook anders 😀 .
Mijn bureaublad verandert om de 5 minuten van foto (uiteraard enkel en alleen met foto’s van Pitou).


Ik heb het gevoel dat de afgelopen maanden heel druk zijn geweest.
En ook mei gaat een drukke maand worden.

Iets gepland in mei? Twee weken vakantie (yeeey!), hopelijk genieten van mooi weer, recepten maken voor de komende drie (!) maanden (hopelijk lukt het me), naar de garage voor klein onderhoud van de wagen, de allerlaatste kooklessen volgen en uiteraard mijn Pitou verwennen en volgende maand is hij 1 jaar bij mij 🙂 .

Wat heb jij zoals uitgespookt in april?
En wat zijn jouw plannen voor mei?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments