Volgen:
Achter de schermen, Inspiratie

Achter de schermen | April 2017

Een kijkje achter de schermen tijdens de maand april.
Mijn allereerste paasbrunch, een fluffy sleutelhanger dankzij de mama,
de eerste barbecue, lente-receptjes in de maak en samen kokerellen met de mama.


Achter de schermen | April 2017

Koekjes bakken! Een heel leuke bezigheid 🙂 .
Deze chocolate chip koekjes zijn één van mijn favoriete koekjes.
Ze zijn lekker knapperige van buiten, en smeuïge zacht van binnen.
(Het recept kun je hier terugvinden.)chocolate chipe koekjes


Het was weer lang geleden dat ik naar de cinema ben geweest…
Ik koos de film “Beauty and the Beast”, die wou ik absoluut in de cinema zien.
De film is een echte aanrader! (Het zakje popcorn heb ik trouwens volledig opgesmuld).Cinema


In april de allereerste barbeque kunnen doen, zalig 😀 .
Lekkere groentjes, lekker vlees en het zonnetje, meer moet dat niet zijn.
Op de barbeque lag onder andere kip, sparing en saté.
barbeque


Ik probeer iedere maand toch minstens één keer uitgebreid te gaan shoppen.
Het valt me op dat ik de laatste drie keer tijdens het shoppen pasta bolognese kies als middagmaal.
Het is dan ook één van mijn favoriete pastagerechten 😉 .
(Mijn recept van de pasta met bolognese saus kun je hier terugvinden.)
Pasta bolognese


We lieten ons volledig gaan en kozen na de pasta bolognese nog voor een nagerecht.
Het werd een duo van chocolade: witte en gewone chocolademousse.
Het was veel maar het was zo lekker dat we alles opaten… Duo van chocolade


Op stap in Antwerpen!
Het middagmaal bestond uit een worstenbroodje.
Dat is zo wat het enige dat ik bij Panos eet, de broodjes daar vind ik niet zo lekker (en er ligt veel te weinig op).Worstenbroodje


Na het worstenbroodje gingen we naar Antwerpen Expo.
Daar was AnimalZ bezig, een event met allemaal beestje: konijnen, honden, vogels, …
We zagen onder ander dit speciaal diertje: een schildpad met twee koppen.een schildpad met twee koppen


Na Antwerpen expo hadden we geen zin om naar huis te gaan, dus trokken we de Meir op.
Onderweg besloten we nog om een lekker hapje te eten.
Ik zag op de kaart deze lekkere oliebollen/smoutebollen, alleen dacht ik dat het 5 stuks waren maar het waren er 7 (!).
oliebollen/smoutebollen


Marktdag! (moet ook eens gebeuren op tijd 😉 ).
Ik ben niet echt iemand die veel op de markt koopt, maar er wel graag op loopt.
Als lunch at ik een simpel broodje met kaas.Broodje met kaas


Onverwachts samen gekookt met mijn mama, een zalig moment 😉 .
Het pastagerecht dat ze had gekozen, was een goeie keuze: Tagliatelle met kip, champignons, paprika in een romige saus. Super lekker, voor herhaling vatbaar!

Tagliatelle met kip, champignons, paprika in een romige saus.


April staat sowieso gelijk aan Pasen!
Ik organiseerde mijn allereerste paasbrunch.
Het was een enorm succes 😀 .
(Het artikel kun je hier terugvinden.)
Paasbrunch


Om de paasbrunch compleet te maken, speelden we rummikub.
Tja, ik geef toe, ik was de verliezer van de dag…
Ik heb nochtans goed gespeeld maar altijd net niet gewonnen.Rummikub


Met het goede weer in aantocht, ben ik volop “lentereceptjes” aan het maken.
Deze zalmcarpaccio is een aanrader voor gerookte zalm liefhebbers!
Met dit gerecht heb je de lente op je bord 😉 .
(Het recept kun je hier terugvinden.)
Carpaccio van gemarineerde zalm


In april deden we een daguitstapje naar Plankendael.
Nog steeds een leuk en mooi park.
Op het einde van de dag was ik wel doodop.
Plankendael


Nog een lente-receptje in de maak: broccolisoep.
Een kom soep smaakt altijd, of het nu koud is of warm is buiten.
Deze soep is trouwens één van mijn favoriete soepen.
( Het recept verschijnt later nog op de blog.)

Broccolisoep


De allerlaatste aflevering van Masterchef Australië.
Ik heb echt een verslaving gekregen aan die reeks.
Het laatste gerecht dat ze moesten maken was echt wel spectaculair. Masterchef Australië


Merci mama voor deze fluffy sleutelhanger.
Het past perfect bij mijne Furby.
Ow ja, Furby is de naam van mijn auto 😀 Sleutelhanger


Onverwachts stond de buurvrouw voor de deur.  Ze moest een groene das kopen in het koopcentrum en vroeg mij mee.
Ik overtuigde de andere buurvrouw om mee te gaan en dus gingen de drie buurvrouwtjes op stap.
Uiteraard lastten we een pauze in met deze speciale versie van appelstrudel.
Appelstrudel


Tweede poging voor dit recept: Tagliatelle met courgette en zalm.
Het recept zat goed, maar de foto’s waren niet zo mooi (ik ben nogal een perfectionist).
Amai, nu ben ik wel heel trots op de foto’s 😀 .
(Het recept kun je hier terugvinden.)
Tagliatelle met courgette en zalm


Mijn mama zei op een dag “ik heb iets gekocht voor jou”.
Ik dacht “wat kan dat nu zijn”.
Het waren lolly’s! Deze at ik als kind (en nu nog) super graag 😀 . Lolly's


Een lange “achter de schermen” voor april.
Ik had het vorige keer gezegd, dat ik meer foto’s wou publiceren en het is me gelukt!

 Iets gepland in mei? één weekje vakantie, de slaapkamer een opknapbeurt geven,
nieuwe verlichting in het appartement ophangen en uiteraard lekkere recepten maken.
Niet veel gepland in mei, eerlijk gezegd. Ik zie wel wat er op me afkomt 😉 .

 Wat heb jij zoals uitgespookt in april?
En wat zijn jouw plannen voor mei?
Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie