Volgen:
Bijgerechten

Aardappelen in de oven

Een eenvoudig bijgerechtje: aardappelen in de oven.
Zeer gemakkelijk klaar te maken, gezond en zeer smaakvol.
Super lekker bij onder andere kip, zalm of verwerkt in een salade.


Aardappelen in de oven

Bereidingstijd:10min. + 30min. aardappelen in de oven

Ingrediënten: 2 personen

  • 400g krielaardappelen
  • 1 knoflookteentje
  • 1 eetlepel olie (bv. zonnebloemolie)
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • zwarte peper en zout

Extra benodigdheden

  • ovenschaal
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiding:

  1. Was en halveer de aardappelen.
    Leg de aardappelen in een ovenschaal.
  2. Pel en snij het knoflookteentje in twee.
    Plet het knoflookteentje.
  3. Voeg de knoflook, de olie, de rozemarijn, tijm, peper en zout toe aan de aardappelen.
    Meng door de aardappelen.
  4. Gaar de aardappelen 30 minuten in een voorverwarmende oven van 200°C.
Tip(s)
  • Lekker bij bijvoorbeeld zalm, kip of in een salade.

Inspiratiebron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie