Volgen:
Hoofdgerechten

Wok met kip, groenten, mie en zoetzure saus

Een verrassend lekkere wokschotel met kippenblokjes, erwten, sojascheuten,
wortelen, champignons, peultjes, ajuin en mie.

Wokgerechten zijn simpel te bereiden, gezond en staan in een mum van tijd op tafel.
Ideaal dus wanneer er niet veel tijd is om in de keuken te staan of als men geen zin heeft om te koken.

Een gezond en superlekker wokgerechtje!


Wok met kip, groenten, mie en zoetzure saus

Bereidingstijd: 40min. + 12min. mie laten koken

Ingrediënten: 2 personen

  • 50g wortelen
  • 125g champignons
  • 50g peulen
  • 100g sojascheuten
  • 10 eetlepels zoetzure saus
  • 40g erwten (diepvries)
  • 6 rolletjes mie
  • 1 kipfilet (±250g)
  • 1 ajuin
  • kippenkruiden
  • 1 pastabouillonblokje (bv. Knorr) of zout
  • bakboter

Bereiding:

  1. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.
    Snij de kipfilet in blokjes en kruid met kippenkruiden.
    Schil en snij de wortelen in dunne schijfjes.
    Pel en snij de ajuin in partjes.
    Spoel de peultjes af en halveer.
  2. Breng een pot met water en 1 pastabouillonblokje of een snufje zout aan het koken.
    Voeg de mie toe en laat koken volgens de kooktijd die op de verpakking staat.
    Giet de mie vervolgens af.
  3. Smelt bakboter in een pan en bak de kip mooi bruin.
  4. Voeg de ajuin toe en laat enkele minuten meebakken.
  5. Voeg de wortelen en peulen toe en laat meebakken tot de wortelen gaar zijn.
  6. Voeg de sojascheuten, champignons en erwten toe en laat enkele minuten meebakken.
  7. Roer de mie door de groenten en kip.
  8. Voeg de zoetzure saus toe en meng goed onder de mie, groenten en kip.

Bron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie