Volgen:
Aperitiefhapjes

Torentje van paté, appel en peperkoek

Een smaakvol hapje van paté, appel en peperkoek.

Nog op zoek naar een eenvoudig en heerlijk hapje voor de feestdagen (of een verjaardagfeestje)?
Dan is dit hapje een absolute aanrader! Simpel, eenvoudig maar verrassend lekker en oogt feestelijk.

Een top combinatie tussen paté, appel en peperkoek.


Torentje van paté, appel en peperkoek

Bereidingstijd: 25min.

Ingrediënten: 8 personen

  • 2-3 plakjes peperkoek (1cm dik)
  • 1 appel
  • 100g paté (bv. eendenpaté)
  • konfijt (bv. veenbessenkonfijt )
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • bakboter
  • peterselie (afwerking)

Extra benodigdheden

  • uitsteekvorm Ø3cm

Bereiding:

  1. Steek met een uitsteekvorm (of glaasje) 8 ronde vormen uit de peperkoek (1 cm dik).
  2. Snij de appel in vier, schil en verwijder het klokhuis en snij in schijfjes van 0,5 cm dik.
    Steek met een uitsteekvorm (of glaasje) 8 ronde vormen uit de appelschijfjes.
  3. Bestrooi de appelschijfjes met de kristalsuiker aan beide kanten.
    Smelt bakboter in een pan en bak de appels tot ze lichtjes karameliseren.
  4. Steek met een uitsteekvorm (of glaasje) 8 ronde vormen uit de paté (0,5 à 1 cm dik).
  5. Leg op elk schijfje peperkoek een gebakken appelschijfje en een schijfje paté.
    Werk af met de konfijt en peterselie.

Torentje van paté, appel en peperkoek

Bron*: Solo
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie