Volgen:
Aperitiefhapjes

Hapje met gerookte zalm en appel

Een fris hapje van zalm en appel in een glaasje.

Een top combinatie tussen zachte gerookte zalm, frisse knapperige appels en een lekkere mayonaise-crème fraîche dressing. Met slechts enkele ingrediënten staat dit fantastisch lekker hapje op tafel.

Een simpel, eenvoudig maar smaakvol aperitiefhapje.


Hapje met gerookte zalm en appel

Bereidingstijd: 25min.

Ingrediënten: 6 personen

  • 120g gerookte zalm
  • 1 sjalot
  • 1 appel
  • peper en zout
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 6 eetlepels crème fraîche (bv. Inex)
  • bieslook (afwerking)

Bereiding:

  1. Snij de gerookte zalm in fijne stukjes.
    Was de appel, snij het klokhuis eruit en snij de appel in fijne blokjes.
    Pel en snij de sjalot fijn.
  2. Meng de gerookte zalm met de appel en sjalot.
  3. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de 2 eetlepels mayonaise samen met de 6 eetlepels creme fraiche in een aparte kom.
  5. Schep het zalm-appel mengsel in aperitiefglaasjes.
  6. Lepel de dressing van mayonaise-creme fraiche erover.
  7. Werk af met bieslook.

Tip(s)

  • De crème fraîche kun je ook perfect vervangen door room, hierdoor is de dressing iets vloeiender.

Hapje met gerookte zalm en appel

Bron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie