Volgen:
Nagerechten

Chocoladecake

Een smeuïge cake van chocolade.

Volgende week is het Valentijn, dus tijd om je geliefde eens te verrassen.
Wat dacht je ervan om eens een lekkere chocoladecake te bakken?

De intense smaak van chocolade in een heerlijk zachte cake.


Chocoladecake

Bereidingstijd: 20min. + 60min. in de oven

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200g zelfrijzende bloem
  • 180g kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker (2x8g)
  • 200g boter (bv. Planta)
  • 50g cacaopoeder
  • boter en bloem voor de bakvorm

Extra benodigdheden

  • rechthoekige bakvorm – 25,5 x 13x 6cm (l x b x d )
  • keukenmixer
  • bakplaat

Bereiding:

  1. Scheid het eiwit en de eidooier van alle eieren van elkaar.
    Hou zowel de eidooiers als de eiwitten bij.
  2. Mix de eiwitten tot een stijf geslagen geheel.
  3. Mix de boter samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en de eidooiers.
  4. Mix afwisselend, beetje per beetje, de zelfrijzende bloem en het stijf geslagen eiwit erdoor.
  5. Meng de cacaopoeder door het beslag, zorg ervoor dat alles zeer goed is gemengd.
  6. Giet het beslag in een beboterde en bebloemde rechthoekige bakvorm.
  7. Bak de cake 60 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C op een bakplaat.Chocoladecake

Bron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie