Volgen:
Bijgerechten

Appelmoes

Heerlijke zelfgemaakte appelmoes.

Appelmoes is het allerlekkerst als het zelfgemaakt is.
Warm of koud, met of zonder stukjes, met appelmoes kan men alle kant uit.

Appelmoes is heerlijk bij verschillende gerechten, denk maar aan de klassieker appelmoes met kip.


Appelmoes

Bereidingstijd: 15min. + 20min. appelmoes laten pruttelen

Ingrediënten: 2 personen

  • 4 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 200ml water
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Bereiding:

  1. Snij de appels in vier, schil en verwijder het klokhuis.
    Snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Doe de appels samen met de 200ml water en de 2 eetlepels kristalsuiker in een steelpan/pot.
    Laat ±20 minuten, al roerend, pruttelen op een matig vuur.
  3. Haal de pot van het vuur en mix het appelmengsel met een staafmixer.
  4. Voeg de kaneel toe en meng samen.

Tip(s):

  • Zowel koud als warm lekker.
  • Liever stukjes in de appelmoes? Hou dan voor het mixen van de appelmoes enkele appelstukjes opzij en voeg deze na het mixen aan de appelmoes toe.
  • Voeg eerst een beetje kaneel toe, want dit smaakt sterk af.

Appelmoes

Bron*: –
*Meer informatie over de bronvermelding vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email
Delen:
Vorig artikel Volgend artikel

Dit kan je ook interesseren:

No Comments

Plaats een reactie